Interieur

4 tips voor een knusse woonkamer

4 tips voor een knusse woonkamer
Nu het buiten weer kouder en grijzer is, is het heerlijk om binnen lekker te kunnen cocoonen. Veel mensen kruipen in de winter lekker op de bank om een boekje te lezen of een filmpje te kijken. Vind jij dat het tijd is om jouw woonkamer flink onder handen te nemen. Met iets simpels als een vloerkleed kun je ontzettend veel sfeer brengen. In dit artikel delen we verder nog een aantal tips voor eenvoudige verbouwingen die jouw woonkamer een stuk knusser maken.

Een kleedje

Een kleed op de vloer maakt de ruimte direct een stuk minder koud en leeg. Daarbij hoef je met een vloerkleed in jouw slaapkamer niet direct met je blote voeten op de koude grond te stappen wanneer je ‘s ochtends uit bed komt. Bij Volero hebben ze een ruime keuze aan vloerkleden. Als je wil gaan voor een knusse sfeer: ga dan voor een hoogpolig wollen vloerkleed. Dat is lekker zacht en warm aan je voeten.

Een ingebouwde houtkachel

In de winter is het heerlijk om bij een houtkacheltje te kunnen zitten met een kop warme thee of chocolademelk. Een ingebouwde kachel kun je met wat research en handigheid ook zelf maken. Laat je wel goed adviseren en begeleiden. Bij het bouwen van een eigen ingebouwde houtkachel is de steensoort die je gebruikt erg belangrijk. Je wilt dat deze een beetje warmte geleidt, zodat je profijt hebt van je vuurtje, maar niet te heet wordt. Leg je plan voor aan een specialist en zoek samen naar geschikt materiaal voor een fijne en veilige kachel.

Een afgescheiden zithoek

Wanneer je ook een tafel in de woonkamer hebt staan waaraan gewerkt wordt kan het prettig zijn om een manier te vinden om chillen en werken gescheiden te houden. Je kunt de zithoek waar TV gekeken wordt of gasten ontvangen makkelijk afscheiden van het eet/werkgedeelte met bijvoorbeeld een halve muur. Het installeren van een paar schuifdeuren kan bij een ruime woonkamer ook heel erg leuk zijn. Als je geen zin hebt in een grote verbouwing volstaat een mooie boekenkast ook als scheidslijn tussen jouw werk- en chill gedeelte.

Een inbouwkast

Zeker als je een klein huis hebt kan rommel een ontzettende moodkiller zijn. Het liefst bewaar je troep zoveel mogelijk achter gesloten deuren. Als de ruimte het toestaat is een inbouwkast een ontzettend goed idee. Deze kun je gemakkelijk maken door een paar 'kant-en-klare' kasten in te bouwen. Wedden dat jouw woonkamer een stuk relaxter oogt als alle losse rommeltjes achter gesloten deuren zitten? Met wat simpele verbouwingen is jouw woonkamer binnen de kortste keren klaar voor een knusse winter. Dan is het koudste seizoen van het jaar ineens niet meer zo erg!

Ook interessant