Vloerbekleding

4x opties voor jouw vloer

4x opties voor jouw vloer
Wil je jouw huis verbouwen, of heb je net een nieuwe woning gekocht waar het een en ander aan mag gebeuren? Dan is het goed om na te denken over de keuze wat betreft de vloer. Je wilt namelijk wel dat jouw vloer perfect bij het interieur past. Als het om vloeren gaat, zijn er enorm veel opties waaruit je kunt kiezen. Hieronder hebben we voor jou een paar opties voor vloeren op een rijtje gezet.

Strak én onderhoudsvrij met een pvc-vloer

Allereerst kun je kiezen voor pvc vloeren in je woning. Deze vloer is ideaal als je op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke en strakke vloer, maar wel een vloer waarbij je een bepaalde uitstraling wil creëren. Een pvc-vloer kan namelijk sprekend lijken op een houten vloer of een tegelvloer: welke uitstraling jij ook wil, het is vaak wel mogelijk met een pvc-vloer. Pvc-vloeren zijn bovendien vloeren van goede kwaliteit, waar je echt wel een aantal jaren mee vooruit kan. De vloeren zijn namelijk waterbestendig, sterk en ze zijn ook nog eens duurzaam: een ideale vloer dus!

Een knus gevoel met tapijt

Naast een pvc-vloer kun je ook kiezen voor een tapijt in je nieuwe woning. Een tapijt geeft een verzachtende sfeer aan je huis en doet je huis heel warm lijken. Niet alleen doet een tapijt warm lijken, maar is het ook lekker zacht en comfortabel in je huis. Ideaal als je je voeten lekker wil opwarmen. Daarnaast is een tapijt ook erg goed voor de isolatie van je huis. Het is bestendig tegen het koude weer en ook geluid komt niet makkelijk door een tapijt heen. Bij een comfortabel stulpje is tapijt dus een echte must.

Natuurlijke uitstraling met parket of hout

Veel mensen vinden het mooi dat hun interieur een natuurlijke uitstraling krijgt. Zo’n uitstraling kun je verwezenlijken door ook daadwerkelijk natuurlijke materialen te gebruiken. Dit kun je ook terug laten komen in de vloer: kies bijvoorbeeld voor een parketvloer, of een massief houten vloer. Zo’n vloer heeft dan misschien wat aandacht van je nodig, het is wel een échte eyecatcher.

Moderne look met tegels

Wil je juist die moderne look terug laten komen in jouw woning? Dan kun je er ook voor kiezen om tegels te laten leggen. Als je dit te veel van het goede vindt, kun je ook een deel van de woonkamer betegelen en een deel voorzien van een andere vloer. Denk bijvoorbeeld aan het betegelen van het gedeelte van de keuken, terwijl je bij de rest van de woonkamer kiest voor een andere vloer. Bovendien zijn tegels ook nog eens gemakkelijk schoon te maken. Mocht je morsen terwijl je jouw kookkunsten aan het uitvinden bent, dan kun je de tegels vrij gemakkelijk schoonmaken.

Ook interessant