Vloerbekleding

PVC vloeren zijn duurzaam en energiezuinig

PVC vloeren zijn duurzaam en energiezuinig
Is het tijd voor een nieuwe vloer? Dan heb je een ruime keuze aan materialen. Zo kun je plavuizen nemen, maar ook laminaat of parket. Misschien wil je wel een betonnen vloer of juist eentje van hout. Maar heb je al aan een PVC vloer gedacht? PVC is er namelijk in allerlei kleuren en dessins. Daar fleurt je huis van op.

Voordelen van PVC vloeren

Er kleven verschillende voordelen aan een vloer bedekt met PVC. Het is snel gelegd, zodat je er meteen plezier van hebt. Daarnaast is PVC heel onderhoudsvrij. Je kan er met een bezem overheen, je kan het stofzuigen en zelfs dweilen, maar je hoeft geen speciale reinigingsmiddelen te gebruiken. Bovendien kan PVC zichzelf op den duur herstellen, waardoor krassen minder zichtbaar worden. En mocht een paneel enorm zijn beschadigd, dan kun je die zo vervangen voor een nieuwe.

PVC vloeren zijn daarnaast heel duurzaam. Ze zijn slijtvast, geluiddempend én samen te gebruiken met vloerverwarming. Iets wat niet altijd mogelijk is met houten vloeren. Hou je echter wel van hout op de vloer, dankzij het natuurlijke karakter, dan kies je voor PVC houtlook. Door een speciaal productieproces worden de PVC delen van een echte houtlook voorzien, compleet met reliëf. Hierdoor is het nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Ben je gek op de uitstraling van hout kies dan voor deze PVC vloeren.

Verschillende dessins

PVC vloeren in houtlook zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren; van heel licht hout tot aan donker eiken. Hierdoor geef je je woning in een handomdraai een heel andere look. Het biedt de mogelijkheid om de vloer te combineren met bijvoorbeeld de kleur en uitvoering van je houten raamdecoratie. Door deze op elkaar af te stemmen, ontstaat er een mooi harmonieus geheel in de kamer. Of stem de vloer af op de meubels in je woning. Let daarbij wel dat de vloer qua kleur niet hoeft over te gaan in de kast. Heb je echter veel eikenhout dan is het mooi om een eiken houtlook te kiezen in een lichtere tint. Weet je niet zeker of kleuren en de houtlook passen bij je interieur, dan kun je altijd een staal aanvragen.

Warm huis met PVC

Zoals gezegd is een PVC houtlook vloer duurzaam, omdat er geen echt hout nodig is voor het leggen van de vloer. Daarnaast kan je het dus combineren met vloerverwarming. Dat is heel fijn, vooral als je bezig bent om je huis te verduurzamen. Vloerverwarming verspreidt zich dankzij PVC gemakkelijk over de woning. De houtlook PVC delen verspreiden de warmte snel en houden de temperatuur daarbij vast, zodat de thermostaat een graadje lager kan.

Geschikt voor het hele huis

PVC vloeren met houtlook kun je door het hele huis leggen. Kies daarbij voor eenzelfde look voor dezelfde verdieping om zo het huis een geheel te maken. PVC vloeren zijn ideaal in de keuken, woonkamer, werkkamer en zeker ook in de slaapkamers. Je kan het zelfs in de kinderkamer leggen. Combineer het dan eens met een heerlijk speelkleed voor een gezellige vloer waar op gespeeld kan worden. Is je huis toe aan een make-over? Kies dan voor PVC houtlook vloeren.