Ontdek het gemak van PVC vloeren

29 augustus 2022 Bron: Bouw & Wonen
Ontdek het gemak van PVC vloeren
Een PVC vloer wint steeds meer aan populariteit. Zagen we ze eerder eigenlijk alleen maar bij bedrijven, tegenwoordig kiezen ook particulieren veel vaker voor PVC vloeren, bijvoorbeeld bij Woninginrichting Van Kooten uit Veenendaal. En dat is niet zo verwonderlijk. Een PVC vloer kent een zeer lange levensduur en vraagt weinig onderhoud. Het is geluiddempend en hygiŽnisch schoon te houden omdat het zowel droog als nat is te reinigen. Ideaal wanneer er in een huishouden jonge kinderen en/of huisdieren aanwezig zijn. PVC vloeren kunnen tegen een stootje en zijn ideaal voor ruimtes die intensief worden belopen. In tegenstelling tot andere types vloeren ontstaan er nagenoeg geen slijtageplekken.

PVC vloeren combineren met vloerverwarming

Een groot voordeel van deze PVC vloeren in Veenendaal is dat het te combineren is met vloerverwarming. Omdat een PVC vloer redelijk dun is wordt de warmte van een vloerverwarming goed geleid. Met andere woorden: de warmte van de vloerverwarming wordt makkelijk doorgelaten. Wel is het belangrijk dat de ondervloer egaal en vlak is. Omdat een PVC vloer maar een paar millimeter dik is zijn oneffenheden te zien en te voelen. Om de ondergrond te egaliseren wordt een ondervloer onder de PVC vloer geadviseerd.

Klik PVC- of verlijmbare vloer

Dat u altijd een ondervloer nodig hebt is niet helemaal waar. Bij een zogenaamde verlijmbare PVC vloer is een ondervloer niet nodig omdat het PVC direct op de ondergrond wordt vast gelijmd. De vloer ligt hierdoor stevig op zín plek. Bij klik PVC vloeren is wel een ondervloer nodig. Dit zorgt ervoor dat het PVC goed blijft liggen en loopgeluiden worden gedempt. Tevens is het een extra isolatie van je woning en zorgt het voor een egaal oppervlak. Omdat klik PVC als het ware zwevend wordt geplaatst fungeert de zachte ondervloer als een soort kussentje. Tegenwoordig zijn er klik PVC vloeren te verkrijgen waarin de ondervloer reeds is verwerkt. Zo kunt u, of de vakman, direct beginnen met het leggen van de vloer. Op maat snijden, in elkaar klikken en klaar. Wat ook een groot voordeel is van klik PVC vloeren: het is makkelijk te demonteren. Handig wanneer u gaat verhuizen en uw geliefde PVC vloer mee wilt nemen.

Vele dessins en fraaie kleuren

Een PVC vloer is verkrijgbaar in vele dessins bij uw favoriete woninginrichtingszaak, zo ook in Veenendaal. Daarmee is er altijd een PVC vloer te vinden die past bij uw interieursmaak. Houtdessins zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Zelfs de nerven en noesten zijn voelbaar in de structuur. Buiten de houtlook om zijn er PVC vloeren in visgraatmotief en Hongaarse punt te verkrijgen. En allen in verschillende houttinten. Voor een strakke look bestaan er PVC vloeren in een betonlook, marmerlook en tegels. In een grote verscheidenheid aan kleuren te verkrijgen zodat de vloer een echte blikvanger wordt. En nog een groot voordeel van PVC vloeren; ze zijn geschikt voor iedere ruimte. Zelfs op trappen en in natte ruimtes zoals een badkamer of keuken kan PVC worden gelegd.

Duurzame en zeer comfortabele PVC vloer

Omdat een PVC vloer zeer lang meegaat is het duurzaam en milieuvriendelijk. Maar ook tijdens de productie worden er geen schadelijke stoffen en weekmakers gebruikt. In tegenstelling tot andere types vloeren kan er zelf met hakken over een PVC vloer worden gelopen. Het is geluiddempend en wordt daarom ook wel een Ďstille vloerí genoemd. Verder voelt een PVC vloer warm en comfortabel aan. Fijn voor kleine kinderen maar ook wanneer u graag op blote voeten loopt.

Voordelen PVC vloer op een rij

De belangrijkste voordelen van een PVC vloer op een rij:
 • Het is duurzaam
 • Een sterke toplaag en kan tegen een stootje
 • Geluiddempend
 • Waterbestendig en voorzien van een antislip laag
 • Eenvoudig te reinigen
 • Natuurlijke uitstraling
 • Goed te combineren met vloerverwarming


Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo