Vloerbekleding

Tips bij het kopen van een vloer

Tips bij het kopen van een vloer
Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer maar nog twijfelt over wat je moet kiezen tussen dat grote aanbod dat er is? Het is een belangrijke keuze die weloverwogen gemaakt dient te worden. Weet jij precies waar je op moet letten bij het kopen van een vloer? Wij geven je een aantal handige tips bij het kopen van een vloer.

Op zoek naar de juiste vloeren voor jouw huis? Neem dan eens een kijkje op Vloerenmarkt!

Hoe wil je de vloer gaan gebruiken?

De belangrijkste vraag, wat verwacht je exact van de vloer? Hoe gaat deze gebruikt worden? Gaat het om een huishouden met kinderen en huisdieren? In welke ruimtes komt de vloer te liggen? Ben je op zoek naar een vloer die weinig onderhoud vereist? Dan kan laminaat zeer geschikt zijn. Wanneer je op zoek bent naar een vloer die lang meegaat en die goed tegen een stootje kan, dan is PVC een goede optie. Daarnaast kan PVC prima in combinatie met vloerverwarming. Dit is natuurlijk een slimme en duurzame wijze van het verwarmen van je huis, en met de stijgende energieprijzen is dat natuurlijk altijd een slimme zet!

Wil jij een vloer waarbij je het echte gevoel van hout kunt beleven? Dan is eiken parket een slimme optie. Deze zijn echter allesbehalve onderhoudsarm, je moet deze echt regelmatig schoonhouden zodat je optimaal van je vloer kunt blijven genieten.

Wanneer je een gezin hebt met kinderen en huisdieren, dan is het zeker aan te raden om de vloer regelmatiger te onderhouden.

Maak gebruik van licht

Lichtinval kan aan de woning een totaal andere sfeer geven. Een ruimte kan veel meer diepte krijgen en veel ruimtelijker lijken door goed gebruik van licht. Wil je graag een patroonvloer? Laat het patroon dan in de richting van het licht gaan. Tevens zorgt lichtinval voor het bedrukken van de kleur van de vloer. Een vloer kan dan bijvoorbeeld donkerder lijken in een ruimte met minder licht en juist lichter in een ruimte waar de lichtinval beter geregeld is.

Houdt rekening met de indeling van het huis

Een belangrijke tip is tevens om rekening te houden met de indeling van het huis. Welke vorm heeft de ruimte waar de vloer komt te liggen? Heb je te maken met een smalle ruimte, zoals de hal? Of gaat het om een grotere ruimte zoals de woonkamer. Is de ruimte smal en lang, of juist groot en breed?

Gaat het om een normale of grotere kamer, dan is er ruimte genoeg voor een bredere vloer. Dan kun je kiezen voor visgraat of XL laminaat.

Denk aan het totaalplaatje

De laatste handige tip die we je kunnen meegeven, denk altijd aan het totaalplaatje! Welke stijl is het interieur van de woning? De keuze van de vloer is hier ook van afhankelijk. Heb je een bepaalde vloer in gedachten? Bedenk dan even of dit ook goed passend is bij de stijl van je woning. Heb je een industrieel interieur? Of heb je een iets uitbundiger design? Een vloer kan afzonderlijk verschrikkelijk mooi zijn, maar bijvoorbeeld helemaal niet passen bij jouw interieurstijl, houdt dit dus altijd in het achterhoofd. Een vloer kan trouwens ook niet de beste optie lijken op het eerste gezicht, maar in combinatie met de rest van het interieur bijvoorbeeld een hele goede combi zijn.