Vloerbekleding

Woonbeton steeds populairder bij inrichten nieuwe woning

Woonbeton steeds populairder bij inrichten nieuwe woning
Een nieuwbouwwoning brengt veel uitdagingen met zich mee voor kopers. Denk hierbij niet alleen aan het proces voor de aankoop, maar zeker ook aan het inrichten en afwerken hiervan. Er moet worden nagedacht over de bekleding van de wanden, de mogelijkheid om het plafond te verlagen voor het gebruik van inbouwspots en er moet een vloer worden uitgezocht. Steeds populairder is het gebruik van een Beton Ciré vloer. Dit type vloer wordt ook wel woonbeton genoemd. Niet alleen in huizen kiest men steeds vaker voor woonbeton. Een gietvloer is ook populair bij het inrichten van bedrijfs- en winkelpanden. Het is niet voor niets, dat er steeds vaker voor dit type vloer gekozen wordt. Het biedt je verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een houten vloer.

Cementgebonden gietvloer in huis gebruiken

Zowel woonbeton als een cementgebonden gietvloer geven je woning een strakke, stoere uitstraling. Het past goed bij een interieur met een industriële of moderne tint. Combineer een cementgebonden gietvloer bijvoorbeeld een robuuste eikenhouten eettafel met metalen poot. Het is een model tafel die in steeds meer interieurs gebruikt wordt. Een van de voordelen van woonbeton of een cementgebonden gietvloer is de mogelijkheid om deze geheel naar eigen smaak af te laten werken. Zo kies je altijd voor een type vloer, die goed past bij je bestaande meubels of bijvoorbeeld de afwerking van wanden in huis. Het moet een geheel vormen, om de kamers thuis een rustige uitstraling te geven.

Voordelen van het gebruik van woonbeton

Een van de redenen om voor woonbeton te kiezen, is het feit dat dit type vloer eenvoudig te onderhouden is. De vloer is geheel watervast, wat betekent dat je geen last hebt van kringen in de vloer. Zeker bij een houten vloer is het risico op kringen groot. Met name in een vochtige ruimte als de keuken. Zou je iets op de vloer laten vallen en dit niet direct opruimen, dan moet de vloer lokaal opnieuw geschuurd en gelakt worden om de schade te herstellen. Bij een gietvloer heb je hier geen last van. Het is voldoende om de vloer periodiek af te nemen met een dweil. Zo houd je deze schoon en fris! Woonbeton is mede doordat het materiaal niet snel beschadigt erg duurzaam. Daarbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.

Gietvloer combineren met vloerverwarming

Het is niet gek dat er juist bij veel nieuwbouwwoningen voor een gietvloer in huis wordt gekozen. Een gietvloer valt goed te combineren met vloerverwarming. Tegenwoordig zijn vrijwel alle nieuwbouwwoningen voorzien van vloerverwarming, daar het een heel milieubewuste vorm van het verwarmen van de woning betreft. Vaak wordt de vloerverwarming gecombineerd met een warmtepomp; nieuwe huizen sluit men niet meer aan op het gas.