Interieur

Beton toevoegen aan je woning: check deze tips

Beton toevoegen aan je woning: check deze tips
Om een trendy en industriële look aan je interieur of exterieur te geven zijn er vandaag de dag verschillende stappen die je kunt ondernemen. De basis van een industrieel interieur draait voornamelijk om de aanwezigheid van beton. Dit bijzondere materiaal kun je op verschillende manieren toepassen in je woning: van beton ciré in de badkamer tot aan een te gekke betonnen vloer in de slaapkamer of een trottoirband in de tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos! Om je een beetje op weg te helpen met deze trend hebben we in dit artikel enkele tips verzameld omtrent het toevoegen van beton aan je woning. Je hoeft namelijk écht niet je hele huis om te gooien of te verbouwen om beton toe te voegen.

Kies voor een betonnen aanrecht

Creëer in de keuken of in de eetkamer een bijzonder en opvallend middelpunt: een aanrecht of werktafel van beton. Zo’n betonnen werkblad is ontzettend stijlvol en kan helemaal naar eigen smaak worden gemaakt. Dat komt omdat beton wordt gegoten, waardoor je je eigen wensen door kunt geven omtrent de afmetingen en de vorm. Een van de grootste voordelen van beton is dat het ruwe materiaal duurzaam is en tegen een stootje kan. Dat is perfect voor gebruik in de keuken of in een werkkamer. Een betonnen aanrecht is over het algemeen nooit helemaal alleen van beton gemaakt maar komt vaak in combinatie met onbewerkt hout, aluminium of chroom. Daarnaast staat de kleur van het materiaal mooi bij aardse en natuurlijke kleuren en is het een mooie combinatie met planten en de urban jungle trend. Hartstikke fijn, want planten werken ook nog eens luchtzuiverend in je woning. Kies zelf voor de mooiste combinatie voor in jouw interieur en je hebt een heel uniek meubelstuk. Bijkomend voordeel: beton laten gieten is totaal niet duur, dus om de prijs hoef je het niet te laten.

Betonnen keerwand in de tuin

Beton wordt ook steeds vaker gebruikt in het exterieur van een woning, dus in de tuin of op een dakterras. Met behulp van betonnen keerwanden kun je bijvoorbeeld een stevige en duurzame afrastering maken in je tuin. Ook kun je hoogteverschillen in je tuin opvangen, een van de grootste redenen waarom de meeste mensen kiezen voor betonnen keerwanden. Gelukkig past deze toepassing van beton vandaag de dag ontzettend goed in de industriële trend, dus kun je er beter maar direct wat moois van maken! Een ander groot voordeel van betonnen keerwanden is dat ze duurzaam zijn en dus jaren meegaan. Ook is het beton heel onderhoudsvriendelijk én weerbestendig, wat betekent dat je er niet veel onderhoud aan hebt. Het materiaal is dus ideaal voor iedereen die niet graag in de tuin werkt en op een gemakkelijke manier een nette tuin wilt hebben. Tel daarbij op dat het anno 2019 ook nog eens te gek staat en je hebt een passend product te pakken voor je exterieur.

Beton ciré in de badkamer

Liever weer binnen aan de slag met beton? Misschien is Beton ciré dan iets voor jou. Beton ciré is relatief nieuw in Nederland en wordt langzaam maar zeker door steeds meer mensen opgepikt. Dat is niet heel gek: de toepassingen van deze vorm van beton zijn namelijk eindeloos. Het geheel is een mengsel van cement, hars, pigmentpoeder en toeslagstoffen en is inzetbaar bij vloeren, badkamers, terrassen, meubels, bloembakken en meer. Dat betekent dat je Beton ciré in de badkamer op verschillende manieren kunt toepassen. Kies bijvoorbeeld voor een volledige betonnen vloer of ga voor een mooie betonnen wand. Houd er wel rekening mee dat Beton ciré van oorsprong niet waterdicht is. Je kunt het materiaal echter wel eenvoudig spatwaterdicht maken met een speciale coating; dat is natuurlijk wel zo handig in een ruimte waar veel water gebruikt wordt.

Beton ciré in de badkamer

Combinaties met beton

Voor welke toepassing van beton je ook gaat in je woning of in je tuin; om het geheel adembenemend te laten zijn is het belangrijk om beton goed te combineren met andere materialen, stoffen en kleuren. Zoals we hierboven beschreven past beton goed bij natuurlijke kleuren. Dat geldt ook voor de stoffen waarbij je beton goed kunt matchen: kies bijvoorbeeld voor aardkleurige kleden van katoen of voor rieten stoelen, tafeltjes of manden. Speelt beton een grote rol in een ruimte, zoals het hebben van een betonnen vloer? Combineer in dat geval het materiaal met hout en leren meubels, zoals een vintage bank of een paar stoere leren stoelen. Kies er dus in ieder geval altijd voor dat beton wordt gecombineerd met rustige doch stijlvolle en stoere elementen om op die manier een industrieel en vooral eigen geheel te creëren.