Wat is Beton Ciré en waar kunt u het toepassen?

Bron: Stucadoor-weetjes.nl
Beton Ciré is een stucsoort dat cementgebonden is en vele verschillende toepassingen kent. De Romeinen en Grieken gebruikten eeuwen geleden al beton voor de basis van hun bruggen of viaducten. Beton Ciré hecht zich vrijwel op iedere ondergrond. Beton Ciré zijn veelzijdigheid komt voort doordat het een moderne variant op bestaande beton is. Deze variant van beton is ontstaan in Frankrijk, Beton Ciré staat ook voor ‘gewreven beton’ in het Frans. Dit stucsoort is uitermate geschikt voor vloeren, openhaarden, keukens en badkamers. Het zou zelfs mogelijk zijn om Beton Ciré in uw douche te verwerken of op uw terras.

Wat is Beton Ciré en waar kunt u het toepassen

Herkomst

Beton werd eeuwen terug al gebruikt door verschillende bekende volken zoals de Egyptenaren, Romeinen en de Grieken. Met dit beton als basis bouwden ze zo hun bruggen en aquaducten. Op dit eeuwenoude product is Beton Ciré een moderne variant ontstaan en is in Frankrijk al meer dan tien jaar een begrip. Het is hard op weg om ook in de Benelux een bekend begrip te worden.

Watervast

De unieke samenstelling van Beton Ciré en de afwerking hiervan maakt het een watervast en zeer sterk stucsoort. Door de unieke combinatie watervastheid en kracht zijn er veel mogelijkheden en dankzij deze kwaliteiten wordt Beton Ciré ook steeds vaker toegepast in keukens of badkamers. Het is echter aan te raden om Beton Ciré niet aan te brengen op plekken waar water langere tijd blijft staan. Zeephoudende producten in combinatie met water kunnen de beschermingslaag van Beton Ciré aantasten.

Hygiënisch

Door de alkalische wandafwerking van Beton Ciré kunnen bacteriën en schimmels zich zeer moeilijk hechten aan het oppervlakte. Dit houdt in dat Beton Ciré van naturen al schimmelwerend is. Beton Ciré is ook geheel naadloos, hierdoor hoeft u geen last van voegen waar vuil tussen kan gaan zitten en die u schoon moet houden. Door deze eigenschappen is Beton Ciré een uiterst hygiënische afwerking van uw badkamer of keuken. Een bijkomend voordeel hiervan is dat u geen last zult hebben van schadelijke restproducten die vrij komen bij de gebruikelijke schoonmaakproducten.

Wat is Beton Ciré en waar kunt u het toepassen


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo