Vloerbekleding

Leg laminaat voor een natuurlijke look

Leg laminaat voor een natuurlijke look
Een houten vloer ziet er supermooi uit. Het heeft een heel natuurlijke look en past daardoor bij ieder interieur, ook modern. We vinden het bovendien steeds leuker om natuurlijke elementen in huis aan te brengen. Maar een echte houten vloer is best prijzig, vooral als je het door het hele huis wil aanleggen. Het beste alternatief is dan een laminaatvloer. Laminaat is heel makkelijk te laten leggen en ziet eruit alsof je een hoogwaardige houten vloer hebt.

Goede ondervloer

Belangrijk bij het leggen van laminaat is de ondervloer. Zonder ondervloer kan er vocht in het laminaat terechtkomen, waardoor het krom gaat trekken. Het ondertapijt bestaat uit een zachte, dempende foam. Dit heeft nog een voordeel: het maakt het laminaat minder gehorig. Zorg daarom altijd dat deze onderlaag wordt aangebracht, helemaal als je op een bovenverdieping laminaat gaat leggen. Er zijn overigens verschillende soorten ondervloeren om uit te kiezen. Heb je onderburen, dan wil je natuurlijk dat het geluid nog meer gedempt wordt. Hier zijn speciale vloeren voor.

Voor iedere kamer

Het mooie aan laminaat is dat je het helemaal door kan leggen, zonder drempels. Hierdoor trek je eigenlijk alle ruimtes van een appartement of woonhuis samen, voor een harmonieuze look. Laminaat kan net zo goed in de keuken worden gelegd als op zolder. Het past in de slaapkamers en uiteraard in de woonkamer. Alleen in zogeheten natte ruimtes (badkamer en toilet) kun je beter voor ander materiaal kiezen. Bijvoorbeeld voor plavuizen of een waterbestendige pvc vloer. Laminaat maakt schoonmaken van de vloeren in het hele huis een stuk gemakkelijker; stofzuigen of een bezem eroverheen en klaar.

Combineren met een vloerkleed

Hoewel het doorleggen van laminaat heel mooi is en alle kamers samenbrengt, kan het wel een heel groot vlak worden. Onderbreek daarom hier en daar het grote vlak door middel van een vloerkleed. Een stukje tapijt voor je huisdier is heel fijn en natuurlijk is een groot speelkleed heerlijk voor de kinderen. Combineer je laminaat met een vloerkleed, zorg dan dat het vloerkleed een fijn contrast biedt met de kleur van het laminaat, zodat het lekker opvalt in het interieur. Uiteraard zorg je er dan wel voor dat het past bij de rest van de accessoires in de kamer.

Diverse kleuren laminaat

Laminaat is er in veel soorten en vooral kleuren en dessins. Van heel rustiek voor een landelijke sfeer tot indrukwekkende patronen, zodat het net lijkt alsof je een visgraatparket hebt laten aanleggen. Er is zelfs laminaat met een marmerdessin. Zo lijkt het dus alsof je tegels hebt liggen, maar je geniet volop van alle voordelen van laminaat.

Tip voor het kiezen van laminaat

Er zijn zoveel verschillende dessins om uit te kiezen, dat het soms lastig kan zijn om een keuze te maken. Als tip kunnen we meegeven dat je per verdieping wel dezelfde look moet kiezen. Leg donkerbruin op de benedenverdieping en dan een lichtere kleur op de bovenverdieping. Zo hou je de harmonie die laminaat in je woning kan brengen.

Ook interessant