Vloerbekleding

Alles over PVC-vloeren

Alles over PVC-vloeren
PVC-vloeren zijn erg veelzijdig. Je kunt ze krijgen in allerlei verschillende kleuren en patronen. Daarnaast hebben ze allerlei andere voordelen. Denk je erover na om een PVC-vloer te laten leggen in je woning, lees dan hier alles over de voor- en nadelen en de eigenschappen van PVC-vloeren.

Voordelen van PVC-vloeren

PVC-vloeren hebben veel voordelen ten opzichte van andere vloeren. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen:

Warme uitstraling

Een PVC-vloer kun je perfect aanpassen aan de stijl van je woning. Klassiek steen, een betonlook, een visgraat vloer of leisteen. Het kan allemaal met een pvc vloer. Daarnaast heb je geen last van krakende planken of andere geluiden omdat PVC een akoestische demping heeft. Hierdoor heb je geen last van contactgeluiden. Daarnaast voelt de vloer altijd warm en comfortabel aan.

Onderhoudsarm

PVC vloeren kunnen erg lang meegaan en kunnen een zware belasting aan. Daarnaast is een PVC vloer onderhoudsarm. Een normale schoonmaakbeurt is voldoende om de PVC vloer weer een mooie uitstraling te geven. Een houten vloer heeft eens in de zoveel jaar onderhoud nodig om zijn mooie uitstraling te behouden. Bij een PVC vloer is dit niet het geval.

Hygiënisch en veelzijdig

Een PVC-vloer is een hygiënische vloer. Bacteriën en ander vuil kunnen zich niet zo makkelijk in barsten en kieren verstoppen. Daarnaast is het oppervlak gemakkelijk te reinigen. Een PVC-vloer is daarnaast geschikt voor bijna iedere ruimte. Van woonkamer, tot badkamer en keuken. Een PVC-vloer is vochtbestendig, waardoor deze erg veelzijdig is.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Een PVC-vloer geeft je de looks van een natuurlijke vloer, maar zonder de hoge kosten die daarbij komen kijken. Ten opzichte van een houten of natuurstenen vloer ben je veel goedkoper uit met een PVC-vloer.

Geschikt voor vloerverwarming

Een ander groot voordeel van een PVC-vloer is dat deze zeer geschikt is voor vloerverwarming. PVC laat namelijk erg goed warmte door. Hierdoor wordt de vloer snel warm. PVC zet niet uit en het krimpt niet bij temperatuurverschillen.

Nadelen van een PVC-vloer

Net zoals bij iedere vloer heeft ook PVC een paar nadelen. Hieronder lees je welke dit zijn:

Duurder dan laminaat

Hoewel PVC niet de duurste vloer is, is het wel duurder dan laminaat. Daar krijg je natuurlijk wel kwaliteit voor terug. Heb je een wat kleiner budget dan kan PVC wat minder geschikt zijn.

Egale ondergrond nodig

Kies je voor een PVC-vloer, dan is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. PVC is namelijk erg dun en oneffenheden kunnen doorwerken in het PVC. Het beste kan een PVC-vloer worden gelegd op een ondergrond van beton of zandcement. Is je ondergrond niet egaal, dan moet je er eerst voor zorgen dat deze wordt geëgaliseerd.

Krassen

Op een PVC-vloer kun je iets sneller te maken krijgen met krassen dan bij laminaat. Krassen kunnen bijvoorbeeld worden veroorzaakt door steentjes of zand. Draag je geen schoenen in huis, dan voorkom je hiermee de kans op beschadigingen.

Waar koop je een PVC-vloer?

Een PVC-vloer kun je het beste kopen in een speciaalzaak zoals https://www.vloerbezorgd.nl/. Hier krijg je niet alleen het beste advies, maar vind je ook nog eens hele aantrekkelijke aanbiedingen. De vloer wordt bij je aan de deur geleverd.

Ook interessant