Vloerbekleding

Vloertegels passen in elke ruimte van uw woning

Vloertegels passen in elke ruimte van uw woning
Vloertegels zijn populair. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor vloertegels in de woonkamer in plaats van het altijd veel gekozen laminaat of hout. Tegels voor de vloer zijn er dan ook in vele diverse soorten. Denk aan keramiek, een betonlook of ga voor een houtlook. In dit artikel vertellen we u uit welke soorten tegels u kunt kiezen en waarom ze perfect te combineren zijn met wandtegels. Maar allereerst een samenvatting van waarom tegels nou zo voordelig zijn.

Voordelen tegels in huis:

  • Onderhoudsvrij
  • Kan met vloerverwarming
  • In diverse stijlen (houtlook, betonlook, hoogglans)
  • Antislip
  • Niet gevoelig voor vocht.

Houtlook vloertegels

Toegegeven, een houten vloer oogt heel mooi in elke woning. Maar hout vraagt wel het nodige onderhoud om de zoveel tijd. En als u toch de look en feel van hout zoekt, maar er verder weinig omkijken naar wilt hebben, dan zijn vloertegels met houtlook de gulden middenweg. Amper van echt te onderscheiden. De tegels zijn in rechthoekig ontwerp van bijvoorbeeld 30 x 60 centimeter. Leg ze in de klassieke rechte banen, zoals u dat ook gewend bent bij een traditionele houten vloer of laminaat. Of plaats de rechthoekige tegels in visgraat motief.

Betonlook

Vloertegels met betonlook komen zeer goed tot hun recht in moderne interieurs. Interieurs met een Scandinavisch tintje en/of met een industriële inrichting. De rustgevende en tegelijkertijd ook stoere uitstraling door een matte afwerking, past daar perfect bij. In de woonkamer maar u kunt de betonlook tegels ook heel mooi in de badkamer gebruiken. Zowel op de vloer of als wandtegels. Een mix van zowel een vloertegel van betonlook en een wandtegel met dezelfde stijl gaat ook heel goed samen. Uw tegelspecialist kan u daar een mooi keur aan mogelijkheden in laten zien. Tegels met betonlook zijn er in alle tinten grijs. Van heel licht tot heel donker. Daarbij kunt u ze kopen in diverse afmetingen.

Badkamer tegels

Zoals u eerder hebt kunnen lezen onder de voordelen: woontegels zijn niet gevoelig voor vocht en ze zijn ook antislip. Die combinatie komt heel goed van pas in de badkamer. Vrijwel alle vloertegels zijn dan ook geschikt om in deze zogeheten 'natte' ruimte te gebruiken. En ook voor de badkamer kunt u uit zoveel verschillende stijlen tegels kiezen. Zo is de meest gebruikte formaat van een badkamer tegel 30 x 60 cm. Maar u kunt daar gerust van afwijken. Daarbij kunt u ook heel mooi combineren met de stijlen tegels. Kies bijvoorbeeld voor een donkergrijze betonlook op de vloer en voor een zacht grijze – bijna crèmekleurige – wandtegel. Rustig en heel strak ogend.

Vloertegels en wandtegels kopen bij uw tegelspecialist

Online kunt u eindeloos inspiratie opdoen. U ziet op foto's de tegels liggen in de woonkamer of badkamer bijvoorbeeld. Maar de allerbeste indruk krijgt u nog altijd door de wand- en/of vloertegels in het echt te ervaren. U kunt de structuur en de kwaliteit voelen, de kleur met eigen ogen bekijken en ontdekken of dit uw stijl is. Daardoor kunt u pas echt de juiste keuze maken.

Ook interessant