Vloerbekleding

3 tips waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe tegels

3 tips waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe tegels
Een nieuwe tegelvloer uitzoeken is met de enorme keuze die er is nog best lastig. Bovendien zijn er ook wel wat aandachtspunten die je zeker niet mag vergeten bij aanschaf van nieuwe tegels. Daarom hier 3 tips die je daarbij helpen.

Zoeken naar uitgebreide informatie en inspiratie

Tegels zijn er in allerlei soorten, materialen (keramisch of natuursteen), kleuren en afmetingen. Om een goed idee te krijgen wat de meest geschikte tegels zijn voor jouw vloer of wat de nieuwste trend is moet je eerst uitgebreid inspiratie opdoen. Zoek op internet bijvoorbeeld bij Tegelsinhuis.nl en kijk naar de mogelijkheden. Maar je kan ook inspiratie halen uit woonbladen of misschien kijken wat voor tegels familie en of vrienden op hun vloer hebben liggen. Door ideeën en inspiratie op te doen krijg je al een duidelijk beeld van wat je mooi vindt of welke kleur en afmeting tegel het beste bij de ruimte past. Het helpt echt als je al een beetje weet waar je voorkeur naar uitgaat bij het uitzoeken en aanschaffen van tegels. Zo is op dit moment de tapijttegel een populaire vloer die veel verkocht wordt.

Een goede berekening en meten is het halve werk

Bij aanschaf van tegels voor een vloer heb je misschien zelf al een beetje gemeten en een berekening gemaakt. Waar je echter wel goed op moet letten is dat je wat extra tegels besteld. Dat is namelijk nodig omdat bij het leggen van de tegelvloer er misschien wat tegels gesneden of geknipt moeten worden. Bovendien is het natuurlijk altijd fijn om nog een paar reservetegels achter de hand te hebben. Mocht er een keer een ongelukje of iets gebeuren en er zit een scheurtje in een tegel. Dan kan je deze eventueel nog vervangen. Daarnaast is het ook belangrijk om bij aankoop aan te kunnen geven in welk patroon je de tegels wil gaan leggen. Dit kan ook invloed hebben op het aantal tegels dat nodig is om de hele vloer te kunnen leggen. Ook de afstand tussen de tegels (de voeg) speelt hierin een belangrijke rol.

Wat heb je nodig om de vloertegels goed te kunnen leggen?

Wat ook zeker belangrijk is bij de aanschaf van nieuwe tegels is wat er nodig is om de vloer goed en mooi vlak te kunnen leggen. Moet bijvoorbeeld de ondergrond waar de tegels opkomen eerst nog geëgaliseerd worden? Wat heb je nodig om de vloertegels netjes te leggen. Laat je bij aankoop van tegels voor je vloer goed adviseren. Welk voegmiddel heb je nodig of wat voor soort tegelsnijder kan ik het beste gebruiken. Ga je de vloertegels überhaupt zelf leggen of wil je het toch laten doen? Wat je keuze ook is het is niet verkeerd om je hierover eens uitgebreid te laten adviseren. Dan weet je ook bij aanschaf hoe je deze klus het beste kan aanpakken of eventueel kan uitbesteden.

Ook interessant