Badkamers

Je badkamer renoveren in 1-2-3!

Je badkamer renoveren in 1-2-3!
De natte ruimte of doucheruimte staat niet op nummer één als het gaat over favoriete plaatsen van de zelfklusser om te renoveren. Dat heeft veel te maken met de complexiteit en de moeilijkheden die je kan ondervinden maar toch hoeft dat je niet tegen te houden om aan de slag te gaan. Met deze drie tips bouw je jouw badkamer uit tot een droom!

Tip 1: Begin van nul

De beste manier om de badkamer van je dromen waar te maken, is om de oude te slopen. Ga met boorhamer, beitel en ander goed gereedschap de muren te lijf en zorg ervoor dat alle tegels en alle oude badkamerkranen en materialen uitgebroken zijn. Je kunt hiervoor het best een container huren om alle puin in één keer af te voeren.

Wees tijdens de verbouwingen voorzichtig met de leidingen en de sanitaire aansluitingen. Deze zal je bij de nieuwe badkamer zeker nodig hebben en beschadiging is nefast voor de verdere uitvoering van de werken. Merk je op dat de leidingen niet meer in goede staat zijn, neem dan zeker een loodgieter onder de arm om eventueel een (gedeeltelijke) vernieuwing van de leidingen door te voeren. Hoewel dit misschien een vervelende klus lijkt, moet je er natuurlijk voor zorgen dat eerst de sanitaire basis goed zit vooraleer je verder aan de slag kunt gaan.

Tip 2: Stuur je plannen bij

Na de afbraakwerken, is de lege ruimte je kompas. Je zal merken dat je nu een nog beter zicht krijgt op de beschikbare ruimte. Uiteraard heb je al op voorhand een plan uitgewerkt maar het is nu het moment om nog kleine bijsturingen door te voeren. Meet alles goed na en zorg ervoor dat alle maten kloppen met het nieuwe sanitair materiaal dat je in gedachten hebt. Past het badkamermeubel wel goed in de ruimte qua afmetingen of is het toch een beetje te nipt? Laat je niet verleiden door het standvastig vasthouden van je eerste idee, maar stuur bij indien nodig, zonder in te boeten aan stijl of comfort.

Wanneer je gekozen hebt voor een vrijstaand bad, hou je het beste rekening met de aansluiting van de kraan. Hoogstwaarschijnlijk heb je gekozen voor een hoog model dat naast het bad komt te staan. Laat je niet verrassen door een te korte leiding maar denk op voorhand goed na wat er al dan niet haalbaar is en waar je nog aanpassingen moet doen.

Tip 3: Voer de werken uit

Heb je nog maar weinig ervaring met verbouwen dan kan het zeker geen kwaad om iemand uit te nodigen die verstand van zaken heeft. Deze persoon kan je de nodige tips geven zodat je zelf aan de slag kunt gaan. Vandaag kun je trouwens zelfbouwpakketten aanschaffen met begeleiding zodat je altijd kunt rekenen op professionele ondersteuning waar nodig. Heb je voldoende informatie om de werken effectief uit te voeren, vat dan de koe bij de horens om snel terug een volwaardige sanitaire ruimte te voorzien in je woning.

Ook interessant