Dit zijn de belangrijkste voordelen van een gietvloer in huis

12 januari 2023 Bron: Bouw & Wonen
Dit zijn de belangrijkste voordelen van een gietvloer in huis
Bij het laten bouwen van een nieuwbouwwoning of het renoveren van een bestaand huis komt er veel op je af. Denk aan de keuzes die gemaakt moeten worden in de afwerking van de wand, de afwerking van de badkamer en keuken als deze casco worden opgeleverd en bijvoorbeeld de afwerking van de vloer. Traditioneel wordt vaak voor een houten vloer gekozen, daar hout een warme, authentieke uitstraling aan de ruimte geeft. Aan populariteit winnen momenteel de moderne gietvloeren. Niet voor niets, daar een gietvloer verschillende voordelen biedt voor woningbezitters. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat gietvloeren veel beter te combineren zijn met vloerverwarming in huis dan houten vloeren.

Gietvloeren over het algemeen niet veel duurder

De gietvloer prijs verschilt sterk per aanbieder en loopt over het algemeen uiteen van zoín 43 tot 170 euro per vierkante meter. Dit is afhankelijk van de gekozen afwerking, het materiaal wat gebruikt wordt en de voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn. Vergelijk je deze prijs met die van een houten vloer, dan is dit vergelijkbaar. De prijs van een houten vloer loopt op tot zo'n 160 euro per vierkante meter. Hierbij moet worden opgemerkt dat een vloer van laminaat de goedkoopste optie is. Dat geldt in het bijzonder voor een vloer van laminaat die men zelf legt. De kosten hiervan liggen niet hoger dan zoín 20 tot 40 euro per vierkante meter. Nadeel van laminaat is dat het materiaal veel minder duurzaam is dan een gietvloer of een vloer van hout.

Waterdichte vloer voor de hal, keuken en badkamer

Veel huishoudens kiezen voor een combinatie van verschillende soorten vloeren. Denk aan de mix van een gietvloer in de keuken, met een authentieke houten vloer in de woonkamer. Zo wordt het warme van de houten vloer gecombineerd met het praktische van een gietvloer. Een gietvloer is bijvoorbeeld waterdicht, in tegenstelling tot de vloer van hout. Het maakt dat een paar druppels water of een glas wat op de grond valt, niet direct zal leiden tot een vlek in de vloer. Een houten vloer moet geschuurd worden, om een dergelijke beschadiging te kunnen herstellen. Doordat een gietvloer waterdicht is, valt deze makkelijker schoon te maken. Neem de vloer af met een stofzuiger en een vochtige dweil, om deze lange tijd in goede conditie te houden.

Gietvloer een hele hygiŽnische optie

Doordat de gietvloer zo eenvoudig schoon te maken is, kies je hiermee voor een zeer hygiŽnische optie. Dat komt ook doordat deze vloer geen naden heeft, in tegenstelling tot de vloer van hout of laminaat. Deze naden vormen vaak een verzamelplaats voor verschillende vormen van vuil. Denk aan stof, zanddeeltjes en bijvoorbeeld broodkruimels. Je houdt ze liever van de vloer!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo