Badkamers

Budgetvriendelijke make-over voor je badkamer: 5 tips

Budgetvriendelijke make-over voor je badkamer: 5 tips
Heeft je badkamer zijn beste tijd gehad? En wil je graag aan de slag met de ideetjes die je zag op Pinterest en Instagram? Goed nieuws: je badkamer upgraden met een beperkt budget is mogelijk. Met slechts enkele accessoires en een likje verf geef jij je badkamer een budgetvriendelijke make-over.

Tip 1: Hang een nieuwe spiegel

Hangt er een standaard spiegel boven jouw lavabo? Vervang deze dan eenvoudigweg door een hipper exemplaar. Kijk of je iets kan vinden in webshops van grote ketens of zoek iets leuks bij een kringwinkel of op een rommelmarkt. Een nieuwe spiegel kan jouw badkamer op slag een andere vibe geven!

Tip 2: Vervang je verwarming

Siert een lelijk verwarmingselement jouw geliefde badkamer? Vervang hem dan door een mooie radiator. Kies bij voorkeur voor een handdoekradiator: zo geniet je naast verwarming ook nog eens van een zalige handdoekdroger! Een mooie zwarte handdoekradiator zorgt meteen voor een strakke look. Je zal versteld staan van het verschil dat dit geeft!

Tip 3: Ga aan de slag met accessoires

Kleine dingen kunnen écht het verschil maken. Een nieuwe zeepdispenser, een luxe handspiegel, een nieuwe wc-rolhouder, een ander vuilnisemmertje, een nieuwe badmat … en ja: zelfs een nieuwe wc-bril! Had je nog zo’n ouderwetse bril die onnodig veel lawaai maakt wanneer je het deksel dichtklapt? Kies dan een soft close wc-bril die je zachtjes en in alle stilte kan sluiten. Probeer je badkamer verder zo huiselijk mogelijk te maken. Plaats een houten krukje naast je inloopdouche, zet room sticks en geurkaarsen op je lavabo, koop nieuwe handdoeken in een neutrale kleur die matcht met de nieuwe look van jouw badkamer en creëer een groen accent door enkele plantjes te zetten op verschillende plekjes. Zo maak je van je badkamer een echte spa!

Tip 4: Schilder je muurtegels

Ben je niet de grootste fan van je muurtegels? Kies dan een nieuw kleurtje en schilder eenvoudigweg over je huidige tegels. Een kleine investering die optisch een heel groot verschil maakt! Wist je trouwens dat je ook je vloertegels kan schilderen?

Tip 5: Verander je verlichting

Je wil ’s morgens rustig wakker worden. En dat doe je dus liefst niet onder een felle spot. Goede verlichting draagt bij tot de sfeer in je badkamer. Heb je momenteel last van het felle of harde licht van je spots? Verander deze dan door zachter licht. Outdated armaturen? Ook deze kan je best vervangen.

Ook interessant