Verbouwen

Is mijn huis verzekerd tijdens een verbouwing?

Bij het verbouwen van een woning zijn er veel zaken waar je aan moet denken. Niet alleen als het om de verbouwing zelf gaat, maar ook op het gebied van geldzaken en verzekeringen. Ga jij binnenkort verbouwen en vraag je je af of jouw woning goed verzekerd is als er in het huis gewerkt wordt? Lees hier dan meer over het verzekeren van jouw woning als je aan het verbouwen bent en je weet precies waar je aan begint.

Een woning verbouwen: wel of niet verzekerd?

Als je een opstalverzekering afsluit, is je woning verzekerd. Niet alleen in gewone situaties, maar ook als je aan het verbouwen bent. Wel moet je er rekening mee houden dat de dekking van de opstalverzekering beperkt kan worden als je aan het verbouwen bent, wat kan betekenen dat je niet alle schade van de verzekeringsmaatschappij terugkrijgt tijdens een verbouwing. Er geldt een beperkte dekking voor de opstalverzekering als je tijdens de verbouwing niet in het verzekerde pand woont. In dit geval is de woning enkel verzekerd tegen schade door brand, blikseminslag, ontploffing, storm en schade door vliegtuigen, maar niet voor schade door diefstal en/of vandalisme. Alleen als er sprake is van braak, kun je deze schade vergoed krijgen.

Woon je wel in het pand als er verbouwd wordt, dan geldt doorgaans de gewone dekking van de opstalverzekering. Om dit te controleren, kun je de polisvoorwaarden van je opstalverzekeraar doorlezen.

Schade tijdens de verbouwing? Toon aan dat dit niet door de verbouwing komt

Heb je schade door een blikseminslag, inbraak of ontploffing en heeft dit niets met de verbouwing te maken? Dan moet je dit wel aan kunnen tonen om jouw geld terug te krijgen van de verzekeringsmaatschappij. Is de schade wel veroorzaakt door de verbouwing, dan krijg je deze doorgaans niet vergoed.

Goed voorbereid verbouwen? Sluit een bouwverzekering af

Wil je zeker weten dat je goed voorbereid met de verbouwing van je woning begint? Dan kun je ervoor kiezen een bouwverzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt bijvoorbeeld de schade van gestolen bouwmaterialen in huis, zodat je zelf geen hoge kosten hoeft te betalen als de bouwmaterialen uit je verbouwde woning gestolen worden. Worden er dure gereedschappen gestolen, dan krijg je dit doorgaans ook vergoed.

Ook interessant