Nieuwbouw

Loonstijging voor arbeiders in de bouw

De sociale partners uit de bouwsector hebben vandaag het sectoraal akkoord ondertekend. Dat akkoord houdt in dat de loonkosten voor de werkgevers slechts in zeer beperkte mate stijgen. Er is een geringe loonstijging voor bouwvakarbeiders van 0,5 procent voorzien en een toekenning van 100 euro via ecocheques of via een ander gelijkwaardig voordeel zoals bijvoorbeeld maaltijdcheques. Hiermee volgt de bouwsector de opgelegde loonnorm volgens de loonnormwet van 28 april 2015.

De sociale partners hechten in dit akkoord zeer veel belang aan het verderzetten van de strijd tegen de deloyale concurrentie, vooral vanuit het buitenland, waarmee de Vlaamse kmo-bouwbedrijven nog steeds op continue wijze geconfronteerd worden. Ze scharen zich gezamenlijk en unaniem achter het voorstel om bij de regering aan te dringen op een lastenverlaging van 6 euro per gewerkt uur. De sociale partners benadrukken samen dat dit noodzakelijk is om het verlies van arbeidsplaatsen een halt toe te roepen.

De sociale partners engageren zich in dit sociaal akkoord opnieuw voor sociale stabiliteit met de clausule sociale vrede.

Ook interessant