Nieuwbouw

BTW op bouwen moet wonen toegankelijk houden!

De Confederatie Bouw is tevreden met de politieke bewustwording dat de BTW op bouwen en wonen niet zomaar lichtzinnig mag worden gebruikt als begrotingsinstrument. Bouwen en wonen is immers een basisbehoefte en de fiscale heffingen mogen geenszins bepaalde bouwers/verbouwers uitsluiten.

De huidige politieke discussie en controverse toont dan ook glashelder aan dat een BTW-verhoging op bouwwerken een enorme negatieve weerslag heeft niet enkel voor de burger, maar ook voor de bouwondernemingen, en zeker ook voor de overheid. Het is overduidelijk dat enkel een verlaging en géén verhoging van de BTW op bouwen een instrument kan zijn en worden om wonen toegankelijk te maken voor iedereen en bovendien een ideaal wapen is in de strijd tegen zwartwerk en werken zonder facturen!

De Confederatie Bouw verheugt zich ook over de diverse politieke stemmen die opgaan om haar voorstel om de BTW tot 6% te verlagen zo snel mogelijk te realiseren omdat inderdaad wonen een sociale behoefte is waarop 6% in plaats van 21 % moet worden toegepast.

Ook interessant