Architectuur

Dag van de architectuur schot in de roos

Ondanks het slechte weer was de 5e editie van de Dag van de Architectuur opnieuw een schot in de roos! In heel Vlaanderen namen meer dan 25 000 enthousiaste bezoekers deel aan dit architectuurfestival. De London Tower (Antwerpen), Crematorium Heimolen (Sint-Niklaas), Wonen in Gent Noord en de bustour Expeditie E19 waren absolute toppers.
Niet alleen het grote aantal bezoekers maakt deze editie tot een groot succes, ook de feedback is uitermate positief . De reacties van de deelnemers aan de vele rondleidingen - te voet, met de fiets of met de bus bewijzen dat er in Vlaanderen een groeiende interesse is voor hedendaagse architectuur. Spijtig genoeg waren vele rondleidingen dan ook het slachtoffer van hun eigen succes en werd menig bezoeker geconfronteerd met de boodschap ‘volzet’.

De overkoepelende onderwerpen ‘duurzaamheid’, ‘participatie’ en ‘groepswoningbouw’ sloegen duidelijk aan en hebben het talrijk opgekomen publiek de kans gegeven om architectuur vanuit een andere invalshoek te bekijken en hierover van gedachten te wisselen.

De Dag van de Architectuur steunt op de inzet van honderden vrijwilligers en medewerkers. Meer dan 350 hosts, gidsen en architecten, verslaggevers en vele anderen zetten zich in om van deze dag een succes te maken . Een omvangrijke lijst partners, stadsdiensten en lokale architectuurorganisaties toont aan dat hedendaagse architectuur in Vlaanderen meer dan ooit leeft, boeit en inspireert. Zonder de goede samenwerking van alle partnerorganisaties van de Dag van de Architectuur was de realisatie en het slagen van dit evenement onmogelijk.

Ook interessant