Keukens

Dampkappen krijgen nieuwe vormen tijdens Batibouw 2016

Dampkappen krijgen nieuwe vormen tijdens Batibouw 2016
De keuken als leefruimte wordt steeds verfijnder afgewerkt. Met oog voor detail presenteert Novy tijdens Batibouw 2016 dampkappen die de eenheid tussen woonkamer en keuken versterken. Ontdek Cloud, Mood en One: uiterst efficiënte damp- en geurverwijderaars, en tegelijk sfeerobjecten die architecturale vrijheid schenken. In dit artikel laten wij u alvast kennismaken met Mood.

Mood – dampkap én verlichtingsarmatuur

De grenzen tussen woonkamer en leefruimte vervagen. Novy speelt hierop in met toestellen die hun functionaliteit verbergen in een bijzonder ontwerp. Mood van Novy bijvoorbeeld is niet alleen een gependelde dampkap, maar ook een verlichtingsarmatuur en sfeermaker. Met zijn verfijnde vormgeving en bijzonder stille werking een opvallend onopvallende dampkap.

Mood kwam tot stand in samenwerking met productdesigner David Pas, voor het 5x5-project van Designregio Kortrijk. Het prototype viel te bewonderen tijdens de designbiënnale Interieur 2014. Tijdens Batibouw 2016 ontdek je het gefinaliseerde ontwerp. Uitgangspunt van Mood is een dubbele functionaliteit - verlichten en afzuigen - wat perfect past bij de trend in interieurarchitectuur om de grenzen tussen woonkamer en keuken te laten vervagen.

Dampkap Mood van Novy tijdens Batibouw 2016

Veelzijdig verlichtingsobject

Mood is uitermate geschikt om boven een kookeiland te laten pendelen, waarbij de onaandachtige bezoeker niet zal merken dat het om een dampkap gaat. Mood is dan ook een veelzijdig verlichtingsobject. Je kunt niet alleen de lichtintensiteit van de energiezuinige ledstrips laten variëren, je hebt ook de keuze tussen een koud functioneel wit licht of warme, sfeervolle wittonen. Fijn detail: de Soft On/off-toets zorgt voor het geleidelijk in- en uitschakelen van de verlichting.

Krachtige, maar stille dampkap

Naast verlichtingsobject is Mood ook een krachtige, maar toch bijzonder stille dampkap. Achter zijn strakke look gaat een ingenieuze techniek schuil. Aan beide kanten van de dampkap nemen filters alle vetdeeltjes op. De filters bovenaan in de dampkap absorberen alle geurtjes en dampen en brengen ze gezuiverd terug in de keuken. Die recirculatietechniek maakt een afvoer naar buiten overbodig, waardoor er minder warmteverlies ontstaat en je ook minder energie verbruikt.

Mood in detail

Dampkap met recirculatie
Afmetingen (b x d) 1080 x 246 mm, hoogte 370 mm
32 kg
Geluidsniveau: stand 1/2/3/power - 36/44/48/52 dB(A) re 20μPa
Reinigingsindicatie filters
Mood van Novy. Richtprijs: 2 499 euro (btw en recupel inbegrepen).

Ook interessant