Interieur

Jonge ontwerpers krijgen en grijpen kansen bij Novy

Jonge ontwerpers krijgen en grijpen kansen bij Novy
In 2015 studeerde de 10e lichting studenten af van de opleiding Industrieel Productontwerpen van Howest. Naar aanleiding van dit jubileum toont de hogeschool haar alumni-expo tijdens de Week van het Ontwerpen van 28 tot 31 oktober in de Budafabriek te Kortrijk.

De week bestaat uit verschillende exposities en is het toonmoment van innovatieve bedrijven en jonge ontwerpers uit heel Vlaanderen. Kevin Durant, één van de 421 alumni, exposeerde zelf twee jaar geleden zijn eindwerk op dit platform en werd daar opgemerkt door het bedrijf Novy.

Kevin Durant, jonge ontwerper met een plan

De carrière van Kevin Durant (°1988) nam een vliegende start. Hij studeerde Industrieel Productontwerpen aan Howest en liep vijf maanden stage in een designstudio in Seattle, USA. Daar ontwikkelde hij zijn eigen designtaal en visie op ontwerpen. Eens zijn diploma op zak, wilde hij liefst niet zomaar een kleine schakel worden in een ontwerpteam, maar zelf de touwtjes in handen houden en impact hebben.

Toen hij ging solliciteren was Novy, toonaangevend Belgisch dampkapspecialist, een bedrijf dat hoog op zijn lijstje stond. En zijn plan lukte. Dat hij de opdracht kreeg om nieuwe richtingen binnen Novy mee uit te werken was erg spannend. Novy stond open voor jong talent met zin voor initiatief.

“Ik was vooral blij dat ik niet de jonge gast was die alleen maar een klein detail mocht uitwerken. Ik heb een jaar gewerkt aan het productierijp maken van de nieuwe dampkap. In mijn opleiding heb ik uiteraard nooit zo’n groot product gemaakt, dus het was een hele uitdaging om ineens over zo’n heel grote puzzel van wel honderd onderdelen te moeten denken. Bij Novy heb ik in korte tijd heel veel heel specifieke kennis opgedaan, kennis die altijd van pas zal komen, wat de toekomst mij ook brengt.” aldus Kevin.



Novy kiest voor innovatie en vernieuwing

Novy ontwikkelde de afgelopen jaren een vernieuwende visie op design en innovatie en zag hierin een belangrijke rol weggelegd voor de jonge ontwerper.

In kader van het 5x5 project van Designregio Kortrijk 2014, werkte Novy samen met ontwerpbureau Verhaert en de lijnen van een nieuw gamma dampkappen tekenden zich af. Novy presenteerde op de Biënnale Interieur 2014 de dampkap van de toekomst. Als nieuwkomer werd Kevin Durant al snel heel dicht bij dit project betrokken.

MOOD is één van de eerste producten die uit deze vernieuwde visie voortvloeien. Een innovatieve en visueel aantrekkelijk dampkap die, na de conceptpresentatie op Interieur, voorgesteld werd op Batibouw 2015, als prototype. Dit precies één jaar na Kevins afstuderen. Hiermee werd een basis gelegd die alvast past bij het thema van de Week van het Ontwerpen: We are the next generation!

Ook interessant