Keukens

Novy introduceert dampkap en kookplaat in een

Novy introduceert dampkap en kookplaat in een
Novy lanceert een volledig nieuw product dat inspeelt op de vraag naar meer planningsvrijheid in onze keuken. One is een dampkap en kookplaat in een. Geen blok meer boven je hoofd: One zorgt voor architecturale vrijheid, visuele rust en natuurlijk een prima en buitengewoon stille afvoer van de kookdampen. We houden van het kookeiland: midden in je keuken koken, glaasje wijn erbij, vrienden die een olijfje meepikken of de kinderen die veilig in je buurt kunnen spelen. Maar voor je zo’n open keuken creëert, is er wel de vraag: 'Wat met de dampkap?'. Daar biedt Novy zeer esthetische oplossingen voor, met bijvoorbeeld de elegante pendelende dampkap Zen of een naadloos weggewerkte plafondunit. En nu introduceert het merk een derde oplossing: de werkbladdampkap One, die de dampen en geurtjes aan de bron wegzuigt op een discrete, stille en efficiënte manier.

One betekent niet het einde van de afzuigkap zoals we die vandaag kennen. Wel is het een nieuwe oplossing voor wie op zoek is naar visuele rust in de keuken en het graag snel netjes maakt na een diner met vrienden.

Novy One: dampkap en kookplaat in een

Werkbladdampkap voor doeltreffende dampverwijdering

One is een kookplaat en dampkap in een. De ventilatietoren zit centraal gepositioneerd in de inductiekookplaat, efficiënt tussen de potten en pannen in. Zodra je begint te koken, komt de toren tevoorschijn om geuren en dampen stil en doeltreffend weg te zuigen. Gedaan met in de dampen te moeten koken.

Uniek bij Novy is dat de toren weer in de kookplaat verdwijnt wanneer je de kookplaat niet gebruikt. Dat creëert visuele rust in de keuken en maakt schoonmaken eenvoudig. De toren kan aan beide zijden dampen afzuigen, maar je kunt hem ook slechts aan een kant in werking stellen. Door te ventileren op de meest geschikte hoogte en de concentratie van de afzuiging tot bij de rand van de kookpotten te brengen, verzekert Novy een perfecte afzuiging van de dampen, ook bij hoge kookpotten.

Novy One: dampkap en kookplaat in een

Plaats besparen en recirculatietechniek

Door te kiezen voor One win je niet alleen heel wat plaats boven de kookplaat, ook onder de kookplaat ben je weinig kastruimte kwijt: Novy One heeft een geringe inbouwdiepte van amper 17,9 cm onder het glas. Dat laat nog ruimte voor bijvoorbeeld twee diepe pottenlades.

Voor de afvoer van de dampen en geurtjes zijn er twee mogelijkheden: je kiest voor een afvoer naar buiten of voor recirculatie. Die laatste energiezuinige techniek wordt steeds vaker toegepast in energiezuinige woningen en in keukens waar afvoer naar buiten niet mogelijk is. Bovendien zorgt dit systeem voor de ultieme bewegingsvrijheid, want je bent niet meer gebonden aan een afvoer in het dak of via de vloer. Het kookeiland op wielen komt zo dichtbij.

Wat is recirculatie?

Bij recirculatie filtert de dampkap de kookdampen en geurtjes en brengt ze die schoon terug in de ruimte. Via een goed ventilatiesysteem in de keuken wordt ook het vocht afgevoerd. Novy ontwikkelde daarvoor een bijzondere monoblockfilter die werkt met waterafstotende actieve koolstofkorrels en zo snel en doeltreffend dampen en geuren filtert. Wanneer de filter verzadigd is, krijg je een seintje en kun je hem schoonmaken in de oven. De filter gaat vijf jaar mee.

De monoblockfilter zit bij One makkelijk bereikbaar in de recirculatiebox in de plint. Hij is verbonden met de toren via een plat kanaal, waardoor de kastwanden op geen enkel ogenblik in aanraking komen met vocht.

Novy One: dampkap en kookplaat in een

Optimale combinatie met inductie

Om flexibel te kunnen koken, combineert Novy voor One de werkbladdampkap met de nieuwste inductiekookplaten. Die zijn uitgerust met vier octagonale kookzones (max. 3.700 watt elk), die je met een druk op de knop tot twee extra grote en krachtige zones combineert. Ideaal om bijvoorbeeld te grillen, zeker met de nieuwe grillpan. De inductiekookplaat heeft verder een discreet design. De plaat is gemaakt van opaak glas, waarbij de witte sliderbediening oplicht bij gebruik. Je kunt de kookplaat naadloos laten integreren in het werkblad of ervoor kiezen ze erop te laten monteren.

Onderhoudsvriendelijk

One is bijzonder eenvoudig schoon te maken. Na het koken verdwijnt de toren in het glazen werkoppervlak en verwijder je kookresten in één beweging. De ventilatietoren kun je makkelijk demonteren. Zowel de filters als luchtgeleiders mogen in de afwasmachine voor een snelle schoonmaakbeurt.

Zelfs de beste kok laat al eens iets overkoken. Daarom kan One tot 400 ml overgelopen vocht opvangen. Ook dit reservoir kan in de vaatwasser. Mocht het echt mislopen, dan kun je onderaan het veiligheidsluik openen.

Eenvoudige installatie

De twee-in-eenoplossing One garandeert voor de installateur ook een eenvoudige plug-and-play-installatie in elke standaardkeukenkast. Bovendien zit de bediening van zowel de kookplaat als de dampkap geïntegreerd in een centrale bediening. One met recirculatie of met afvoer is een en hetzelfde toestel. Wil je later toch voorzien in een afvoer, dan kun je het toestel dus eenvoudig recupereren.

One van Novy, richtprijs 3.299 euro (btw en recupel inbegrepen).

Ook interessant