Dampkap en lamp in één

13 oktober 2014 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Dampkap en lamp in één
De keuze voor een dampkap boven een kookeiland is niet altijd eenvoudig. Wie de openheid van de ruimte wil behouden, zit niet te wachten op een groot apparaat boven het eiland. En de luchtafvoer naar buiten is ook vaak lastig. Gelukkig zijn er heel veel verschillende dampkappen op de markt in alle soorten en maten. Voor een kookeiland zonder luchtafvoermogelijkheden is de Comet Isola Premium van Silverline een goede oplossing. Niet alleen de naam is prachtig, maar ook het design.

Circulatiekap

De Comet Isola Premium werkt met recirculatie techniek. De (uitwasbare) recirculatiefilters verwijderen de geurtjes en de geschoonde lucht wordt terug uw woning in geblazen. Er is geen afvoer naar buiten, dus er is ook geen schacht nodig. Optisch heel mooi, omdat de dampkap als een lamp boven de kookplaat hangt. Vanaf een kookplaatbreedte van meer dan 60 cm wordt geadviseerd om twee kappen naast elkaar te monteren.

Dampkap en lamp in één

Functies en verlichting

De afzuiging wordt geregeld met een 4-traps touch-control en wordt geleverd met afstandsbediening. De kap heeft een automatische naloop van 15 minuten en een vetfilter reinigingsindicatie. Aan de onderzijde van de kap zijn drie power led lampen verwerkt. Deze lampen verbruiken slechts 1,2 W stroom per stuk en zijn daarmee duidelijk energiezuiniger dan halogeen- of gloeilampen. Toch is het licht warm van kleur. Bovendien geeft een led lamp direct bij inschakeling de volle lichtopbrengst, wat u direct goed zicht op uw te bereiden maaltijd geeft.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo