Renson en Novy ontwikkelen motorloze dampkappen

9 januari 2013 Bron: Renson
Renson en Novy bundelen hun know-how en stellen een innovatieve reeks dampkappen voor: Odormatic. Geur- en lawaaihinder behoren tot het verleden dankzij deze motorloze dampkappen met geďntegreerd luchtgordijn die aangesloten wordt op de Healthbox II (Compact), de centrale afvoerventilator van het vraaggestuurde ventilatiesysteem C+EVO II van Renson.

De geruisloze Odormatic-dampkappen zorgen voor de efficiënte afvoer van de kooklucht dankzij een geďntegreerd luchtgordijn en de koppeling met de Healthbox II (Compact). De unieke regelkleppen met geďntegreerde sensoren op de Healthbox II (Compact) bepalen automatisch het extractiedebiet van de dampkap. Als er niet gekookt wordt, wordt dit systeem gebruikt als extractiepunt voor de basisventilatie in de keuken. Daardoor blijft de kwaliteit van de binnenlucht in de keuken steeds optimaal.

“Onze eerste dampkap ontwikkelden wij reeds in 1965. Sindsdien hebben wij een rijke geschiedenis met heel wat innovatieve en kwalitatieve producten opgebouwd,” zegt Jeroen Geldhof, sales director bij Novy. “Met deze samenwerking zetten wij een stap naar toelevering van een hoogstaande keukencomponent, geďntegreerd in een woningventilatiesysteem. Onze gezamenlijke visie en innovatieve aanpak leidde tot de succesvolle ontwikkeling van de unieke Odormatic-dampkappen.”

“Met Novy kozen wij om samen te werken met een specialist op het vlak van keukenventilatie,” vult Rino Demuelenaere, Hoofd R&D bij Renson aan. “De integratie van het luchtgordijn in de dampkap zorgt ervoor dat geuren en dampen ingesloten worden, waardoor de Healthbox II (Compact) met een laag debiet de kooklucht kan afvoeren. Dit resulteert in een rendement van 80 %, terwijl dampkappen zonder luchtgordijn bij eenzelfde laag debiet slechts een rendement van 30 % halen. Net daarom maken de Odormatic-dampkappen integraal deel uit van het energiebesparende ventilatiesysteem C+EVO II van Renson.”

De Odormatic-reeks omvat verschillende types – Aquito, Kona en Notus – en zal in de toekomst nog verder uitgebreid worden. Renson staat in voor de verkoop, distributie en service van deze dampkappen via zijn installateursnetwerk.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo