Badkamers

Design lichtspiegelkasten met diepte van slechts 115 mm

EMCO Benelux, divisie Bad, introduceert een serie lichtspiegelkasten “Asis flat”. Hiermee completeert EMCO het multifunctionele modulesysteem Asis met een serie die, wat betreft de uitvoering en het prijsniveau, een logische aanvulling is.

De lichtspiegelkasten hebben een geringe diepte van slechts 115 mm en bieden toch genoeg ruimte voor alle op de wastafel benodigde badkamerproducten. Dankzij de compacte afmetingen zijn de lichtspiegelkasten in eerste instantie geschikt voor kleinere badkamers en krappe ruimtes, waarin de installatie van een voorwandsysteem niet haalbaar is. Daarnaast overtuigt de nieuwe serie door een stijlvol design, uitrustingscomponenten die een hoog comfort bieden en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. het is dus, met name voor de kwaliteitsbewuste en prijsbewuste gebruiker, een aantrekkelijk alternatief.

De nieuwe serie lichtspiegelkasten van EMCO bestaat uit vier verschillende modellen. Er is keuze uit een 600 mm brede module met 1 deur, twee varianten met 2 deuren – naar keuze 600 of 900 mm breed – en een kastmodule met 3 deuren en een breedte van 1.200 mm. De hoogte bij alle varianten bedraagt 645 mm. Alle modellen zijn aan de bovenzijde voorzien van een horizontaal en ca. 50 mm naar voren uitstekende lichtarmatuur. De verlichting bestaat uit energiezuinige T5-lichtelementen, die al naar gelang de breedte van de module een sterkte van 14, 21 of 28 Watt hebben. Een gesatineerde acrylafdekking zorgt daarbij voor een zachte lichtverdeling zonder verblinding. Verder zorgt een schakelaar in de lichtspiegelkast voor een afzonderlijke en niet van de verlichting van de ruimte afhankelijke regeling van de lichtunit. Alle modellen beschikken tevens over een extra geïntegreerd stopcontact.

Tot de overige uitrustingscomponenten horen twee – bij modules met 3 deuren- vier leggers van kristalglas, die op zes verschillende hoogtes kunnen worden ingesteld. De deuren zijn uitgevoerd met spiegels aan de binnen- en buitenzijde. Al naar gelang de situatie in de ruimte zijn deze, met een paar eenvoudige handelingen, links of rechts openend in te stellen. Een driedimensionale instelmogelijkheid van de deurelementen zorgt daarbij snel en comfortabel voor een optimale passing. Het uitgebreide uitrustingsspectrum van de nieuwe modellen wordt gecompleteerd door een soft-close-functie, waarbij de in de scharnieren geïntegreerde siliconendempers ervoor zorgen dat de deuren zachtjes dichtgaan.

De inmiddels vierde serie lichtspiegelkasten completeert de productportefeuille in dit segment op een zinvolle en consequente wijze. Voor het hogere privésegment biedt EMCO twee verschillende modellijnen. Ten eerste de exclusieve serie “Premium”, die een innovatief, aan de zijkant geïntegreerd lichtconcept en een veelzijdige comfortuitrusting heeft. Ten tweede het modulaire spiegelkastsysteem “Vario”, dat dankzij verschillende modules en lichtelementen zorgt voor maximale vrijheid in de inrichting. De “Vario” lichtspiegelkasten zijn leverbaar met of zonder verlichting. De serie “Pure” combineert exclusieve uitrustingscomponenten, zoals bijvoorbeeld een geïntegreerd lichtconcept en uitgebreide comfortaccessoires, met een zeer goede prijs- kwaliteitverhouding. De nieuwe serie lichtspiegelkasten, die qua uiterlijk is gericht op het modulaire systeem, komt bovendien tegemoet aan de eisen van prijsbewuste gebruikers die met name in kleinere badkamers een hoogwaardige lichtspiegelkast willen.