Vastgoed

Veiling Pier van Scheveningen afgeblazen

De veiling van de Pier van Scheveningen is afgeblazen. Er waren geen deelnemers voor de veiling, liet curator Marc Udink vrijdag weten. Volgens hem hadden zich uiteindelijk tien serieuze partijen gemeld voor de op 24 september gepland staande veiling, maar zij haakten allen af.

De potentiële kopers konden in een aantal gevallen hun financiering niet rond krijgen, weet Udink. "Er was iemand die de Pier met behulp van 'crowdfunding' wilde bekostigen. Dat is niet gelukt. Het zijn momenteel economisch slechte tijden.''

Geïnteresseerden hadden tot vrijdag 16.00 uur de tijd om zich als bieders bij de notaris te laten registreren. Er kwam niemand opdagen. Eerder had Udink nog laten doorschemeren dat er ten minste honderd belangstellenden waren voor de veiling. Hij plaatste tevens wereldwijd advertenties voor het evenement in toonaangevende kranten, onder meer in de Moscow Times en The Financial Times.

De curator prikt waarschijnlijk geen nieuwe datum om de Pier onder de hamer te laten gaan. Hij zegt nu door middel van een-op-eengesprekken te gaan proberen alsnog tot een verkoop van het markante bouwwerk te komen.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant