Vastgoed

Veiling Pier van Scheveningen uitgesteld

De eerder aangekondigde veiling van de Pier van Scheveningen is uitgesteld tot na de zomer. Dit heeft curator Marc Udink maandag gezegd. Volgens de curator is het nog de vraag wat er met het zogenaamde stalen eiland moet gebeuren. Hierover is met het Rijk, als eigenaar van de grond waarop de Pier staat, nog geen overeenstemming bereikt.

Dit onderdeel van de Pier valt buiten het bestemmingsplan en is al sinds eind jaren 80 niet meer in gebruik, aldus Udink. Ook huidig eigenaar de familie Van der Valk heeft dit onderdeel nooit in gebruik kunnen nemen.

De curator heeft aangeboden de Pier nu zonder dit eiland te veilen. Een onderzoek moet uitwijzen wat de sanerings- en sloopkosten van het eiland zijn. Zonder dit eiland is een succesvolle herontwikkeling van de Pier zeker mogelijk, zegt Udink.

De belangstelling voor de Pier blijft volgens hem onverminderd groot. Buitenlandse en binnenlandse partijen hebben belangstelling. Zowel kapitaalkrachtige partijen als geïnteresseerden met een 'uitzonderlijke visie' hebben zich bij hem aangemeld.

Ook interessant