Algemeen

Moderne pier markeert toekomst Scheveningen

Een moderne pier moet Scheveningen een nieuwe toekomst bieden. Wie de zee nadert, moet de kust kunnen zien. Om die blik mogelijk te maken, zal de gemeente Den Haag moeten slopen.

Dat heeft het college van Den Haag vrijdag besloten. Volgens de wethouders Peter Smit (Verkeer) en Marnix Norder (Bouwen en Wonen) zal er geen sprake zijn van grootschalige sloop. Wel zal het casino onder de slopershamer gaan, evenals wat Norder noemde ‘uitstulpingen aan de beide kanten van het Kurhaus’.

De pier, die dateert van 1961, zal een geduchte renovatie ondergaan. Al jaren valt er maar weinig te beleven op het betonnen uitsteeksel in de Noordzee. De huidige pier is eigendom van het Van der Valk-concern, dat er een evenementencomplex exploiteert. Norder: ,,De pier moet straks een plek zijn waar je je partner ten huwelijk vraagt.”

De pier is de piek op het vrijdag gelanceerde masterplan, waarin de gemeente tientallen miljoenen gaat steken. Het plan heeft de looptijd van tien jaar, al weet Norder dat Scheveningen nooit af is. Het begint met de renovatie van de boulevard, waarvan binnen drie jaar een kilometer klaar moet zijn.

Lees verder op Architectenweb.nl
Build for Life