Architectuur

Indienen digitale bouwaanvraag opnieuw mogelijk

Indienen digitale bouwaanvraag opnieuw mogelijk
Het is opnieuw mogelijk om een digitale bouwaanvraag in te dienen. Dit werd bevestigd door Ruimte Vlaanderen. Eind vorige week werd het loket tijdelijk offline gehaald om een antivirusprobleem op te lossen. Ondertussen is het volledige systeem opnieuw stabiel en operationeel.
Sinds de invoering van de digitale bouwaanvraag staat de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten in nauw contact met Ruimte Vlaanderen. De binnenkomende klachten rond de digitale bouwaanvraag werden door ons gebundeld en naar Ruimte Vlaanderen doorgestuurd met de oproep om concrete stappen te ondernemen om ook de overige problemen op te lossen.

Ruimte Vlaanderen liet ons daarop weten dat het volgende week verder acties plant die moeten bijdragen tot de stabiliteit en de verdere monitoring van de situatie. Zowel de dienstleverancier, de helpdesk als de administratie doen alles om de toepassing zo vlot mogelijk te laten draaien.

De Vlaamse Raad van de Orde van Architecten zal haar leden op de hoogte stellen van zodra hierover verdere informatie beschikbaar is.

De Vlaamse Raad van Orde van de Architecten heeft het probleem met de digitale bouwaanvraag op woensdag 28 maart ook aangekaart op het kabinet van minister Schauvliege. Het kabinet bevestigde dat er volop gewerkt wordt om tot een oplossing te komen.

Ook interessant