Architectuur

Architectuur Studio toont Almere in Lego

De KAF Architectuur Studio opende afgelopen vrijdag de deuren. De Architectuur Studio biedt onder andere plek aan ‘s werelds grootste stadsmaquette uit Legosteentjes. De Architectuur Studio is onderdeel van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Binnen het breed georiënteerde cultuurcentrum moet dit onderdeel de bezoekers enthousiast maken over de architectuur in Almere.

Stadsmaquette

Kern van de Architectuur Studio vormt de stadsmaquette, gebouwd door Amazings. Dit Belgische bureau staat onder leiding van Dirk Denoyelle, één van de wereldwijd veertien officiële Lego Certified Professionals.

Denoyelle’s team heeft heel Almere nagebouwd. Daarnaast zijn 27 bijzondere gebouwen uit de stad ‘uitvergroot’; deze modellen worden getoond op transparante consoles, opgetild boven de maquette. In totaal zijn volgens Denoyele circa anderhalf miljoen Legosteentjes gebruikt.

“Er zijn alleen witte en transparante steentjes gebruikt om de aandacht volledig naar de vormen te leiden”, legt Odette Breijinck uit. “Voor wegen zijn grijze, voor water blauwe steentjes toegepast.” Breijinck, afkomstig van cASLa, is binnen KAF verantwoordelijk voor de totstandkoming van de Architectuur Studio. Ze ontwikkelde het concept van de maquette.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant