Architectuur

NAV laat 500 architecten spelen met licht en kleur

NAV laat 500 architecten spelen met licht en kleur
Steeds vaker krijgen architecten de vraag om de lijn van de architectuur door te trekken tot in het interieur. Getuige de grote belangstelling voor de infoavond ‘Spelen met Licht en Kleur’ van NAV, de Vlaamse architectenorganisatie. De sessie belichtte niet alleen de technische aandachtspunten, maar wakkerde ook volop de creativiteit van de deelnemers aan.

Het juiste kleurgebruik zorgt voor de finishing touch van het ontwerp. Maar hoe kies je de juiste kleuren en de passende techniek? En hoe garandeer je een kwalitatieve uitvoering van de schilderwerken? NAV ervaart een groeiende interesse bij architecten voor deze issues en zette daarom een specifieke infosessie op het getouw.

Architect Nathalie Verdonck stak van wal met een analyse van de ruimte en de gebruiker om zo de effecten van kleur te bepalen. Vervolgens lichtte ingenieur Wim Van de Sande de Technische Voorlichting 249 toe voor een goede uitvoering van schilderwerken. Tot slot stelde architect Peter Vermeulen de praktijkoplossingen van de partners Sto, Boss Paints, Saint-Gobain, Delta Light, Sikkens en Gyproc voor.

De infoavond vond plaats op 27 januari in Antwerpen, op 3 februari in Wevelgem, op 5 februari in Nazareth en op 12 februari in Heusden-Zolder. Ruim 500 geïnteresseerden kwamen er hun licht opsteken.

Ook interessant