Architectuur

Architect Oscar Niemeyer (104) opgenomen in ziekenhuis

De Braziliaanse architect Oscar Niemeyer (104), een van de grootste namen uit de architectuur, is opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de artsen gaat zijn toestand er elke dag op vooruit. Niemeyer is een paar dagen geleden met uitdrogingsverschijnselen opgenomen in het Samaritano-ziekenhuis in Rio. "Hij is bij bewustzijn en ademt zelfstandig, maar nierfalen is een ernstige zaak", klonk het gisteren. Vandaag lieten de artsen weten dat de toestand van Niemeyer er elke dag op vooruit gaat. "Zijn nieren werken nog niet helemaal normaal, maar het gaat in de goede richting."

Niemeyer is dit jaar al meermaals opgenomen in het ziekenhuis. Vorige maand werd hij er nog al eens behandeld wegens uitdrogingsverschijnselen.

Oscar Niemeyer is een van de grootste namen uit de moderne architectuur. Zijn levenswerk is de bouw van de Braziliaanse hoofdstad Brasilia, een project van president Kubitschek in de jaren 50. Hij tekende ook o.a. het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York, de Sambadroom in Rio de Janeiro en -op zijn 89e- het Museum voor Hedendaagse Kunst MAC in Niteroi, dat beschouwd wordt als een van zijn belangrijkste ontwerpen.

Ook interessant