Bouw & Wonen Home | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook
 

Betonstorten voor de vloerplaat boven de kelder (video)

Betonstorten voor de vloerplaat boven de kelder (video)
Vandaag wordt de kelder voltooid. Dan hebben we het nog niet over de afwerking, want die vindt pas over enkele maanden plaats, maar over het laatste deel beton dat nodig is om de kelder tot een volwaardige ruimte te maken: het plafond. Het plafond van de kelder is tevens de vloerplaat voor de toekomstige living en een deel van de keuken. Eind vorige week heeft u kunnen zien dat de bekisting voor deze vloerplaat is gemaakt. Nu is er nog extra staal toegevoegd om de vloerplaat rond de trap extra te verstevigen. De vloerplaat wordt 30 cm dik en is voorzien van twee wapeningsnetten boven elkaar. Op het allerlaatste moment zijn er nog voorzieningen getroffen om ook de verluchting van de kelder te regelen. Er zijn twee ronde uitsparingen gemaakt waarop straks de ventilator wordt aangesloten voor de noodzakelijke luchtcirculatie in de kelder.

In de onderstaande video kunt u het storten van de vloerplaat bekijken.Badkamervloer

Nadat de vloerplaat is gestort, is het restant van het beton nog gebruikt om de nieuwe badkamervloer op de eerste verdieping te verstevigen. Deze was verzwakt doordat de afvoerbuizen van de badkamer diagonaal in de bestaande vloerplaat waren aangebracht.

Nieuwe badkamervloer
De badkamervloer is extra verstevigd met extra staal en wapeningsnetten. Het is nu stevig genoeg om straks een zwaar stenen bad op te plaatsen.

Betonstorten voor de vloerplaat boven de kelder
Er is extra staal toegevoegd voor de versteviging van de vloerplaat

Betonstorten voor de vloerplaat boven de kelder
De uitsparing voor de keldertrap en de twee verluchtingskanalen zijn voorzien. De vloerplaat moet nu alleen nog uitharden.

Veiligheid bouwvakkers

Wij hebben de afgelopen weken al diverse opmerkingen gekregen over de veiligheid van de bouwvakkers tijdens de werken. Zij dragen bijvoorbeeld geen helmen. De helmen zijn wel beschikbaar op de werf, hiervoor is de aannemer verantwoordelijk. Ook de veiligheidscordinator komt de werf regelmatig bezoeken en heeft hierover geen opmerkingen gemaakt. Het niet dragen van de helm is de eigen keuze van deze bouwvakkers.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
Geef uw mening over dit artikel
Bron: Bouw & Wonen
Nieuwsarchief:   

Gerelateerde artikelen
Partners van De Verbouwing:

HansgroheRecticel InsulationGeberitVelbus DomoticaLevisSolatubeWienerberger

LevisSilestoneDektonDeceuninckBlumWagnerETS Europe

BorghEurorentSLV BelgiumInfrarood ExpertQuookerAluminco
© 2002 - 2022 Shift Networks bvba