Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Dossier Batibouw 2018

Viessmann onderstreept op Batibouw belang van duurzame klimaatoplossingen  

Viessmann onderstreept op Batibouw belang van duurzame klimaatoplossingen
Patrick O
Naar goede gewoonte tekent Viessmann, producent van energie-efficiënte klimaatoplossingen ook dit jaar present op Batibouw 2017. Het bedrijf bewijst dat niet alleen bedrijven, maar ook particulieren hun steentje kunnen bijdragen om de klimaatdoelstellingen te halen. “Met de technologie en de innovaties van Viessmann kunnen we die doelstellingen op het niveau van de particuliere woning nu al halen,” aldus Patrick O, CEO van Viessmann Belgium.

De energiemix van de toekomst bestaat uit een reeks complementaire, duurzame energiebronnen en –opwekkingsmethoden, die samen het verschil kunnen maken. Viessmann, dat zich op Batibouw traditioneel positioneert als totaalaanbieder van duurzame klimaatoplossingen, wil duidelijk maken dat zo’n aanpak ook voor particulieren de juiste is.

Patrick O: “Afhankelijk van de situatie zijn er verschillende duurzame oplossingen mogelijk.” Door een verouderde ketel te vervangen door een toestel met brandstofceltechnologie, produceer je naast warmte ook je eigen elektriciteit. Een andere mogelijkheid bestaat erin om bij een ketel die nog een behoorlijk rendement haalt een warmtepompmodule toe te voegen, om zo een hybride verwarming te verkrijgen. Combineer dat met zonnepanelen, en reken zelf maar je winst uit. Zowel voor het milieu, als voor je portemonnee.”

Viessmann onderstreept op Batibouw belang van duurzame klimaatoplossingen

Brandstofceltechnologie: nu ook bij u thuis

Viessmann zet dat standpunt kracht bij door onder andere uit te pakken met de Vitovalor 300-P. Dit revolutionaire toestel combineert een klassieke gascondensatieketel met een brandstofcelmodule, die ervoor zorgt dat je naast warmte ook elektriciteit kan opwekken. Particulieren kunnen genieten van de expertise die Viessmann heeft opgebouwd met betrekking tot warmtekrachtkoppeling.

“Met de stijgende prijzen voor elektriciteit in het achterhoofd, is het bovendien geen overbodige luxe dat gezinnen zelf in een groot deel van hun elektriciteitsverbruik kunnen voorzien,” aldus Patrick O. “Met onze brandstofceltechnologie wek je zo’n 15 kWh per dag op: dat is voldoende voor de basisbehoeften in de meeste nieuwe of gerenoveerde eengezinswoningen.”

Met een bestaande ketel een hybride installatie bouwen

Ook voor de latere uitbreiding van reeds geïnstalleerde condensatietoestellen biedt Viessmann het gepaste systeem om op een duurzame manier een zo groot mogelijk rendement uit je verwarmingsoplossingen te halen. De Vitocal 250-S split-unit lucht/water-warmtepomp voor hybride werking kan gecombineerd worden met zowel wandgemonteerde als staande verwarmingstoestellen voor stookolie of gas met een vermogen tot maximaal 30 kW condensatieketel.

ErP leidt ons naar duurzaam energieverbruik

Op Europees vlak is de ErP-regulering voor energie-gerelateerde producten nu al iets meer dan een jaar in voege. Dat betekent dat klassieke, minder efficiënte verwarmingsoplossingen plaats moeten ruimen voor nieuwe toestellen die met hun innoverende technologie het verschil kunnen maken. De nieuwe Vitocrossal 100 middelgrote condenserende gas-vloerketel weet daar een treffend antwoord op te bieden.

Connectiviteit: verbinding maken met de toekomst

We kunnen er niet omheen: de huidige samenleving draait op data, en allemaal zijn we op één of andere manier met het internet verbonden. Ook producten worden met elkaar verbonden via een heus internet der dingen.

“Laat woningverwarming nu net één van de gebieden bij uitstek zijn waar geconnecteerde toestellen écht een meerwaarde kunnen bieden,” zegt Patrick O.

De nieuwe generatie condenserende gaswandketels van Viessmann, de Vitodens 200-W gasketels, komen met een optionele wifi-adapter Vitoconnect, waardoor de ketel eenvoudig verbinding kan maken met het thuisnetwerk en gebruikers het toestel zo kunnen besturen via een app. Die realtime-monitoring verhoogt niet alleen het comfort, het zorgt ook voor een lager energieverbruik.

Patrick O: “Neem nu een simpel voorbeeld: als je onverwacht later thuiskomt door fileproblemen, dan kan je via de app regelen dat de ketel ook wat later aanslaat. Bovendien kan je je installateur zo ook vanop afstand laten meevolgen.”

Groene huizen, groene economie

Dat het klimaat steeds prominenter onder de aandacht komt mag blijken uit de belangstelling voor klimaattoppen en investeringen in hernieuwbare energie. Viessmann ziet dat andere bedrijven dat ook hebben gesnapt.

Patrick O: “het zegt genoeg dat maar liefst 300 Amerikaanse multinationals er in een open brief aan de toekomstige regering op gehamerd hebben om toch proactief en krachtdadig op de ontwikkeling van een groene economie te blijven inzetten. Als genoeg mensen opteren voor duurzame klimaatoplossingen voor het huis, zal de markt dat wel snel genoeg doorhebben.”

Patrick O is er alvast gerust in.

“Stilaan beginnen we te beseffen dat hoe we nu leven, gevolgen zal hebben voor de wereld waarin onze kinderen en kleinkinderen zullen opgroeien. Dat je onze toestellen eigenlijk voor je kinderen koopt, duidt niet alleen op de slimme langetermijninvestering, het zegt ook iets over de wereld die je aan je kinderen wil nalaten.”
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
12 januari 2017
Bron: Viessmann
Nieuwsarchief:   

Meer nieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Meer over Verwarming & Sanitair


Producten voor Verwarming & Sanitair


Gerelateerde artikelen


Video`s over Verwarming & Sanitair


Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba