Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Stofemissie elektrisch gereedschap onder controle  

Stofemissie elektrisch gereedschap onder controle
Voor gebruikers van elektrisch gereedschap kan stof een serieus gezondheidsrisico vormen. Daarom adviseert Dekra aan werkgevers en gebruikers om de stofemissie van elektrisch handgereedschap, zoals zagen en slijpmachines, nauwlettend in de gaten te houden. De nieuwe teststandaard helpt hierbij.
Teststandaard EN 50632 is ontwikkeld om de stofvorming van handbediend, elektrisch gereedschap consistent en reproduceerbaar te meten. Gebruikers van dit soort gereedschap, meestal vakmensen, zijn verplicht binnen de wettelijke limieten voor stofvorming te blijven als ze aan het werk zijn met, bijvoorbeeld, houtstof of kwartsstof. Vereisten uit werkplaatsverordeningen, de Arbo-wet en EU reguleringen stellen onder andere het gebruik van afzuiginstallaties verplicht.

Door stofmetingen uit te voeren in een testlab weten werkgevers, maar ook fabrikanten en gebruikers van elektrisch gereedschap dat er voldaan wordt aan de wettelijke limieten voor stofvorming – of dat er extra maatregelen nodig zijn. Een onafhankelijk testcentrum geeft bewijs van conformiteit. Daarnaast geeft de standaard de mogelijkheid om de stofvorming van verschillende apparaten te vergelijken.

Dekra test volgens de nieuwe standaard EN 50632 met precieze testapparatuur in een testruimte van 200m³. Dekra heeft een stofkamer in Dresden en een gespecialiseerde testfaciliteit voor elektrisch gereedschap in Dresden en Arnhem. Het lab in Dresden werkt nauw samen met het lab in Arnhem, waar behalve tests voor elektrisch gereedschap vele andere elektrische en elektronische veiligheidstests uitgevoerd worden.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
12 januari 2017
Bron: Dekra
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Meer over Gereedschap


Producten voor Gereedschap


Gerelateerde artikelenBouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba