Gereedschap

Vijf nieuwe producten voor professioneel uitgevoerde klussen

Makita, leidinggevend producent van elektrisch, door perslucht of benzinemotor aangedreven handgereedschap voor huis, tuin of industrieel gebruik, breidt haar gamma uit met 5 nieuwe producten. Alle 5 hebben ze gebruiksgemak, veiligheid en een doeltreffende kwaliteit gemeen.

Cirkelzaag (5008MG)

Een indrukwekkende zaagcapaciteit en hoogwaardige magnesiumonderdelen maken van deze nieuwe Makita-cirkelzaag een ideale machine voor dakdekkers en bekisters. De spouwmesloze machine heeft een gesloten beschermkap. Ingebouwde LED's verlichten het zaagblad waardoor de gebruiker een perfect zicht links en rechts heeft op de voorkant van het zaagblad. Duidelijke maatscala's maken zaagbreedte en -diepte vlot instelbaar. De ergonomische machine is kantelbaar tot 50°, de meest gebruikte verstekhoeken kunnen vooraf worden ingesteld.

Bikhamer (HK1820)

De nieuwe bikhamer SDS-plus is een krachtige, maar lichte en compacte afbikhamer. De afgeveerde handgreep resulteert in een bijzonder laag trillingsniveau en dat zorgt, net als de rubberbekleding van handgreep en machinehals en de blokkeerbare schakelaar, voor een veilig en ontspannen gebruik van de machine. Slagkracht en -frequentie zijn elektronisch regelbaar. Instelling voor beitelen onder12 verschillende hoeken is voorzien.

Boor- en breekhamer (HR4511C)

Bij de nieuwe SDS-Max boor- en breekhamer is Makita erin geslaagd de trillingen met meer dan 40% te verminderen, dankzij het schokabsorberende handvat en integratie van de gebrevetteerde Anti Vibration Technology (AVT). Andere troeven zijn: de kogel-slipkoppeling voor meer comfort en een langere levensduur bij boren in gewapend beton, de asynchrone slagverdeling voor een hogere boorprogressie en vlotter doorboren van wapeningen en het drukverliessysteem dat de werking van het hamermechanisme bij nullast voorkomt. Met deze machine kan 2 tot 6 keer langer gewerkt worden dan gebruikelijk bij dit type machines. De SDS-Max is voorzien van zelfuitschakelende koolborstels en service-indicatie vóór uitval.

Tweetoerige boormachine (DP4011)

Deze krachtige, maar slanke boormachine (720 Watt) heeft 2 mechanische snelheden voor een breed toepassingsbereik. Dankzij de perspassing van de spindel in de lagers voor- en achteraan, heeft de machine een uitstekende rondloopnauwkeurigheid. De robuuste constructie heeft een metalen carter voor doeltreffende warmteafvoer, terwijl de buisvormige motorbehuizing extra rigiditeit oplevert. De machine is verder nog uitgerust met een snelspanboorkop met hardmetalen bekken en heeft een geïntegreerde slipkoppeling voor verhoogde veiligheid.

Haakse slijper (9565PCV01)

Nieuw in het Makita-gamma is de 125 mm slijper met instelbaar toerental en gemakkelijk te bedienen lepelschakelaar van het dodemanstype. Elektronica controleert de softstart, houdt het gekozen toerental constant onder belasting en begrenst de stroom bij overbelasting. Een anker met beschermende zigzagcoating en poederverniste wikkelingen beschermen de motor tegen beschadiging, ook bij slijpwerk in steen.