Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook
Wat kunt u verwachten van 2017?

Trends in woontextiel voor 2017

Trends in woontextiel voor 2017
Jacqueline van Gogh is de expert op het gebied van interieur stoffering. Ze koopt in op de stoffenbeurzen van Londen, Milaan en Parijs en laat zich tegelijkertijd inspireren door de grote shows. De link met fashion en de hang naar ingetogen luxe speelt een grote rol voor het interieur. Zij onderscheidt de volgende 5 trends in woontextiel voor 2017: Ambacht, Elegantie, Fashion, Techniek en de aanloop naar het fenomeen zomer- & winterstoffering. 

Ambacht

“De waarde van custom made, kwaliteitsstoffen wordt zeker weer gezien. In unieke stoffen en bijzondere fabricage en signatuur. Maar ook in de afwerking voor thuis. Het ambacht van het maken van de stof, de interieurstoffering en de uitvoering gaan hand in hand.”

Elegantie

“De stoffen zitten weer in de lift, er is nu behoefte aan zachtere en meer soepele materialen zoals zijde en wol. Stug is in de ban. De hang naar luxe blijkt met name uit het raffinement en de elegantie van de gordijnen en de specifieke toepassing voor het interieurbeeld.”Fashion

“De toonaangevende fashion- en interieursegmenten komen steeds vaker samen. Daardoor komen er vaker nieuwe collecties uit en kleden kleuren en dessins het interieur aan. Met meer statement aan de hand van een persoonlijke woonstijl. Een mooi voorbeeld is de stoffencollectie van HermeÌs die wij mogen voeren.”

Techniek

“Het gevoel van luxe komt naar voren aan de hand van onzichtbare home-domotica mogelijkheden. Geen roedes, geen koorden – maar alles touchscreen of automatisch via persoonlijke instellingen of sensoren.” Zomer en winter

“In de high end stoffering zien we niet alleen modetrends ademen, maar komen ook de seizoenen in zwang. Transparanten voor de zomer, zwaardere stoffen zoals velours en zijde in de winter. Zo wisselt de stoffering, ieder half jaar een interieuraankleding passend bij de tijd van het jaar, aangevuld met accessoires, foulards en design items. De stoffen worden gereinigd en opgeslagen voor het volgende seizoen.”      
Nieuwsarchief:   
 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba