Beveiliging

xthermo publiceert nieuwe brochure brandveiligheid buitengevels

xthermo publiceert nieuwe brochure brandveiligheid buitengevels
Foto: © Bureau R2D2 Architecture SA
Brandveiligheid is één van de belangrijkste aspecten voor gevels. De ramp met de Grenfell toren in London in juni 2017 zorgde voor extra aandacht voor deze thematiek. Ook vandaag de dag zitten aannemers, architecten en andere bouwprofessionals geregeld met vragen. Reden genoeg om er extra aandacht aan te besteden, concludeerden de leden xthermo. Ze vertegenwoordigen samen het overgrote deel van de Belgische ETICS markt, en zijn dus experts op het vlak van buitengevelisolatie. Daarom bundelden ze hun kennis, met als resultaat een overzichtelijke, merkneutrale brochure vol nuttige informatie rond dit thema.

Wetgevend kader en technische aspecten

Wat komt er aan bod? Ten eerste de essentiële info rond het Europese en Belgische wetgevende kader. Maar daarnaast ook specifieke technische aspecten, met onder meer de brandreactie van bouwmaterialen of bouwsystemen, de hoogte van gebouwen met betrekking tot het brandgedrag van gevels, de brandweerstand van de dragende constructie en de brandreactie van de gevelafwerking.

© xthermo

De visie van xthermo

Ten slotte wordt de visie van xthermo op brandveiligheid verder uitgelicht. “Onze leden bieden systemen aan die perfect beantwoorden aan de wettelijke eisen en in sommige gevallen zelfs een betere brandreactieklasse bezitten. Wij benadrukken vooral het gebruik en de toepassing van componenten afkomstig van één systeemaanbieder. Op die manier kan je als eindgebruiker vertrouwen op een systeem dat in totaliteit onderworpen is aan de meest strenge vereisten”, stelt Gino Gailliaert van xthermo.

Vernieuwde website met merkneutrale info

De brochure is gratis te downloaden via de vorig jaar volledig vernieuwde website Xthermo.be. Het is de place to be voor alle actoren uit het bouwproces die op zoek zijn naar informatie over ETICS (buitengevelisolatiesystemen met pleisterwerk). Naast de brochure brandveiligheid is er ook een uitgebreid technisch handboek beschikbaar. Dit is niet alleen een bijzonder handige informatiebron – gevuld met technische informatie en specifieke richtlijnen – maar ook een illustratie van de intense samenwerking tussen de verschillende leden.

  • Meer weten? Ontdek HIER de brochure brandveiligheid

Ook interessant