immoFILTER lanceert eerste en permanente online bouwbeurs

  BE   5 juni 2020 Bron: Immofilter
immoFILTER lanceert eerste en permanente online bouwbeurs
Veel mensen die een woning kopen of (ver)bouwen worstelen met een gebrek aan overzichtelijkheid in de bouwsector. Tegelijk slagen veel aannemers, architecten en andere professionals er onvoldoende in - wegens te complex en te tijdsintensief - om hun expertise en realisaties op een aantrekkelijke manier online zichtbaar te maken voor het grote publiek. Dat blijkt uit onderzoek van immoFILTER, de allereerste online & permanente bouwbeurs die vandaag officieel gelanceerd wordt. immoFILTER.be is een digitale community waar alle mogelijke professionals in de bouwsector – aannemers, architecten, makelaars, vaklui, advocaten, kredietadviseurs, vakhandelaars, … – zich op een aantrekkelijke manier zichtbaar kunnen maken voor het grote publiek.

Oprichter Lukas Vanreusel, die hoort bij de familie achter Vanreusel Snacks, en zijn team hebben met immoFILTER de ambitie om op termijn de bouwmarkt volledig zichtbaar en nog aantrekkelijker en transparanter te maken voor de consument. Niet via een klassieke, droge database zoals die in veel andere sectoren bestaat, maar via een echte online community waar bouwprofessionals tal van tools vinden om zich in de kijker te zetten. Lukas Vanreusel: “Je kan immoFILTER.be zien als een bouwbeurs, maar dan eentje die permanent, makkelijk en volledig gratis toegankelijk is voor de consument op het moment waarop hij of zij daar nood aan heeft. Bovendien zijn de kostprijs en de tijdsinvestering voor de bedrijven maar een fractie van die op een fysieke bouwbeurs.”

Online showroom en portfolio

Via hun eigen online ‘showroom’ (zoals deze voorbeelden van Raamprof, CLAS-architecten, ERA De Kern en RVC Advocaten) en ‘realisatie-portfolio’ (voorbeeld: verschillende zwembadrealisaties van Nouv’eau en dit renovatieproject van CLAS Architecten) tonen ondernemingen hun expertise en concrete referentieprojecten op een heel aantrekkelijke manier aan het grote publiek. “Visueel kan je dat luik vergelijken met oplossingen zoals Airbnb en Pinterest. We ontwikkelen momenteel bovendien tal van andere tools die meerwaarde gaan bieden, zowel qua zichtbaarheid van de leden als qua bredere marktinzichten.”

Consumenten kunnen via allerhande filters (expertisecategorie, type realisatie, regio, …) makkelijk hun zoekopdrachten aflijnen en hebben vrij toegang tot alle contactgegevens. Zo kunnen ze de bedrijven van hun keuze rechtstreeks contacteren, zonder dat immoFILTER.be daar enige vorm van commissie op neemt.

Samen bouwen aan de grootste permanente beurs van België

immoFILTER.be noemt zijn bouwbeurs bewust een ‘community’, die sámen wordt uitgebouwd, en waarin immoFILTER.be zelf een volledig neutrale, faciliterende en adviserende rol speelt. Vandaag zijn al meer dan 200 experten aangesloten – een aantal dat blijft toenemen – en eind dit jaar verwacht immoFILTER.be de kaap van de duizend bedrijven te ronden. Daarom reikt het ook de hand naar alle mogelijke betrokken partijen.

“Het is onze droom om de markt zo transparant mogelijk te maken”, legt Vanreusel uit. “Uit onze ‘Grote Bouw & Vastgoed Enquête’ – waaruit we binnenkort heel wat concrete cijfers vrijgeven – blijkt immers dat de consument de bouwsector complex vindt, last heeft van stress, en dat meer dan 90 procent een oplossing als immoFILTER.be zou gebruiken. Daarom geven we aannemers en architecten alle mogelijkheden om de consument op een heel heldere en aantrekkelijke manier te informeren en te inspireren over hun expertise en projecten. Andere partijen, zoals fabrikanten van bouwmaterialen, banken, groothandels en vakmedia nodigen we uit om als partners samen immoFILTER.be vorm te geven en mee te groeien. Door hun informatie (productinformatie, filmpjes, promoties, catalogi,...) te koppelen aan realisaties of showrooms van hun partners bijvoorbeeld. Of door relevante content (tips, artikels, …) aan te bieden op onze blogpagina en zo traffic naar hun eigen platformen te creëren. Zo realiseren we een win-win: de consument heeft een one-stop-shop om met een gerust hart te kopen of te (ver)bouwen, en de hele bouwsector groeit!”

Sector tijdens en na corona optimaal laten draaien

Hoewel het zaadje van immoFILTER.be al lang geplant was voor het coronavirus opdook, maakt de huidige context van social distancing de community extra actueel. Lukas Vanreusel:
“Veel bedrijven hebben het nu extra moeilijk omdat ze door alle coronabeperkingen veel minder toegankelijk zijn voor het grote publiek. Daar biedt immoFILTER.be het ideale alternatief voor. Zeker nu alle fysieke bouwbeurzen – die overigens nog steeds hun meerwaarde hebben en perfect complementair zijn met onze online bouwbeurs – noodgedwongen stilliggen, is er meer dan ooit nood aan een online plek waar de bouwsector contacten blijft leggen en projecten blijft binnenhalen. Het internet is voor een (ver)bouwer immers vaak de eerste stap naar inspiratie en informatie.”

Van gratis ‘starter’-lid tot volwaardige ambassadeur

Alle aannemers, architecten en andere bouwprofessionals kunnen toetreden. Als gratis ‘starter’-lid geniet je al van uitgebreide zichtbaarheid zonder verdere financiële verplichtingen. Daarnaast heb je via verschillende betalende formules ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld meerdere projecten in de kijker te zetten. Lid worden en je zichtbaarheid op punt stellen gaat bovendien heel makkelijk en snel, en indien nodig staat het immoFILTER-team klaar voor support. Meer informatie daarover vind je op www.immofilter.be.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo