Verbouwen

bouw&reno: bouw- en renovatiebeurs in Antwerpen Expo

Wil je een woning kopen, bouwen of verbouwen? Wil je graag je interieur verfrissen of je huis uitbreiden? Een nieuwe keuken of badkamer kopen? Je dak of spouwmuur laten isoleren? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan bouw&reno, van zaterdag 11 tot en met zondag 19 januari in Antwerp Expo. Op die gezellige beurs vind je negen dagen lang alle mogelijke nuttige tips en advies, adressen en ideeën om jouw bouw- of verbouwproject te doen slagen.

Gratis professioneel bouw- en renovatieadvies

Iedereen met bouw- of renovatieplannen heeft heel wat vragen en is op zoek naar duidelijke, objectieve en professionele antwoorden. Die krijg je tijdens bouw&reno onder meer van Bouwunie, Stad Antwerpen, Verisol, Eurodal en Elektro Helsen. En dat zal vele bezoekers zeker goed van pas komen. Want er komen steeds meer regeltjes, normen en verplichtingen bij. Goed advies is dan ook bijzonder welkom. Je kan vandaag echt niet meer beginnen bouwen of renoveren zonder je terdege voor te bereiden en de nodige informatie in te winnen.

Op zoek naar een aannemer?

Op de stand van Bouwunie krijg je advies rechtstreeks van de vakman. Bouwunie nodigt tijdens bouw&reno vakmensen uit alle sectoren uit om professionele, objectieve informatie te geven over o.a. verwarming, ventilatie, binnen- en buitenschrijnwerk, interieur, isolatie én planadvies. Bij het uitvoeren van eender welk project zijn er immers tal van praktische zaken, soms details maar ook belangrijke items, waar je rekening moet mee houden. Bijvoorbeeld met de keuze van de juiste materialen of toepassingen. Als je hier niet in thuis bent, kan je zelf op zoek gaan, maar dreig je verloren te lopen in het enorme aanbod. Bovendien zijn er telkens weer nieuwigheden die je als buitenstaander maar moeilijk op hun juiste waarde kan beoordelen. Beroep doen op het advies van een vakman is dan ook de beste manier om snel en goed geïnformeerd te zijn.

Stad Antwerpen informeert en helpt gezinnen met bouwplannen

Wie in Antwerpen wil bouwen, verbouwen of energie wil besparen, krijgt hierover tijdens bouw&reno het nodige advies. De stedelijke woonkantoren en het EcoHuis werken samen om de Antwerpenaar te helpen bij zijn of haar woonproject. Veel gezinnen willen immers zelf de handen uit de mouwen steken bij hun verbouwing. De grote uitdaging: betaalbare oplossingen vinden voor duurzaam en energiezuinig verbouwen. De adviseurs van de stad Antwerpen staan klaar om de stadbewoners hierbij te begeleiden. Op de stand tonen ze ook concrete voorbeelden van kleine en grote ingrepen om woningen energiezuiniger te maken.
Naast dit (ver)bouwadvies voor kopers, eigenaars en (ver)huurders krijgen Antwerpenaars ook hulp bij premieaanvragen.

Vragen over (hernieuwbare) energie?

Verisol geeft je antwoord op al je vragen over energiezuinige verwamingssystemen, over zonneboliers, zonnepanelen, ventilatie, warmtepompen enzovoort. Warm water produceren met een warmtepompboiler? Een mazout- of gasketel vervangen door een warmtepomp? Nieuwe, zuinige radiatoren of convectoren plaatsen? De specialisten van Verisol staan voor je klaar.
Ook met vragen over het isoleren van daken of muren, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie, kan je bij hen terecht.

Vragen over tuinarchitectuur of tuinverhardingen?

Waarom een tuinarchitect contacteren? En wanneer doe je dat best? Welke meerwaarde kan die bieden ten opzichte van een gewone architect? Welk groen past best in jouw omgeving? Welk type verharding kiezen voor opritten, paden, carports en terrassen?
Hoeveel kost dat eigenlijk, een tuinarchitect? En heb je dan ook nog een tuinaannemer nodig?
Op deze en vele andere vragen over tuinarchitectuur en tuinverhardingen krijg je een antwoord van de vakmensen van Eurodal.

Vragen over domotica of verlichting?

Hoeveel duurder is een domoticasysteem dan een klassieke elektrische installatie? Kan je daarmee echt energie besparen? En is dat makkelijk te bedienen met je smart Phone?
Met welk soort licht kan je welke ruimte het beste verlichten? Welk soort schakelaar komt in aanmerking?
Met al je vragen over verlichting, domotica, audio- en videofonie en dergelijke meer kan je terecht bij Elektro Helsen.

Op voorhand inschrijven voor advies!

Om tijdens je bezoek aan bouw&reno gebruik te kunnen maken van het gratis en professioneel advies moet je wel op voorhand een afspraak vastleggen via de website www.bouwreno.be.
Heb je een afspraak gemaakt? Kom dan op tijd en breng gerust je plannen mee. Het advies duurt 20 minuten.

Ook interessant