Zwembaden en (zwem)vijvers

Zwembad anno 2014: Design en durf

Zwembad anno 2014: Design en durf
Steeds meer mensen maken van hun woning een hoogstpersoonlijk project, en de tuin is daar een volwaardig deel van. Een zwembad vormt daarbij de ultieme bekroning: een geraffineerde plek voor ontspanning en gezelligheid. Hoewel het zwembad dwars door elke tijdsgeest even populair blijft, zien we een aantal duidelijke trends. Het Belgische BEAL International speelt daar perfect op in met de innovatieve pleister Mortex.

Onder de huidige trends zien we nog steeds een bijzondere aandacht voor het design van het zwembad. Geometrische lijnen genieten weer de voorkeur, voor een nog betere integratie in de tuin. Perfect rechtlijnige, ovale of cirkelvormige bassins die iets boven de grond uitsteken, halen het op de zwembaden met een vrijere vorm die de voorbije jaren in zwang waren.

We zien ook durf: zwembaden over verschillende niveaus, een jacuzzi die wegvalt in het decor en vervaagt in de lijnen van het zwembad, … De creativiteit van de ontwerpers en bedenkers is schier grenzeloos.

Spa en zwembad… alles-in-één

Nog steeds er ‘on trend’ is zonder twijfel het concept van de ‘spool’. Binnen één project worden de voordelen van een zwembad gecombineerd met die van een spa. Ontspanning en welzijn staan hierbij centraal, en dit tijdens alle seizoenen. De spool koppelt een kleiner zwembad aan alle functies van een spa: massage met waterstralen, bubbelbad, stroming, verwarmd water, … Het richt zich vooral op klanten die een ontspanningsruimte willen voorzien tegen een lage kost, binnen een beperkte ruimte. De afmetingen (maximum drie meter breed op vijf meter lang) maken dit tot een ideale oplossing voor kleinere buitenruimtes.

Maxispa of minizwembad, ze bieden heel het jaar lang plezier: als ontspanningsruimte dankzij de temperatuurregeling van het water; tijdens sport activiteiten, door te spelen met de weerstand van de stroming, …

Met de producten van het Mortex-assortiment geeft u uw zwembad de tint die het beste past bij de sfeer van uw interieur of tuin.

Innovatieve pleister Mortex verenigt waterdichtheid en elegantie

Mortex coating: een unieke bekleding voor uw zwembad

Mortex Etanche wordt door professionelen gebruikt voor het waterdicht maken van minerale oppervlakken. Hij is ook geschikt voor andere buiteninrichtingen rond het zwembad: putranden, vloeren, terrassen, douches, …Door het technisch karakter moet het aanbrengen van Mortex coating voor zwembaden steeds gebeuren door professioneel getrainde installateurs.

Mortex Etanche wordt aangebracht met een borstel in twee of drie lagen. De afwerking gebeurt met een plamuurmes, voor een glad effect. In functie van de behoeften van het project kan men een specifieke mengvloeistof gebruiken om het product elastischer te maken.

Eindeloze mogelijkheden in kleur

Mortex Color zorgt voor een decoratieve afwerking met een hoge techniciteitsgraad. Het sobere, ruwe aspect zorgt voor een trendy uitstraling die hoge ogen zal gooien. En de kers op de taart: de ruime keuze aan basistinten waarmee u uw zwembad kunt personaliseren. Zo krijgt u een echt unieke en exclusieve uitvoering.

Professioneel advies is een vereiste voor perfect zwemplezier

Het aanbrengen van Mortex coating is vakwerk, haast een ambacht, en vergt dus de nodige kennis. Vergewis u er steeds van dat u werkt met een door Beal international getrainde installateur.

Voor meer info: www.bealmortex.com

Ook interessant