Dossier Batibouw

Beton met een motief

25 april 2014 Bron: RCA
Beton met een motief
Op zoek naar een unieke, persoonlijke toets voor het interieur? Vergeet verf of behangpapier en geef de muren zelf een motief naar keuze! Die baanbrekende techniek voor sierbeton heet Mortex Color en werd ontwikkeld door het Belgische Beal International. De uitvoering is in principe een zaak voor vaklui, maar vanaf 2014 kunnen ook particulieren de opleiding bij Beal volgen.

Zo blijft in het gamma sierbeton van Beal de ‘vintage’ trend zeker een van de hoofdlijnen voor 2014. Maar een primeur is vooral dat je voortaan ook de mogelijkheid hebt om zelf eenvoudige fresco’s te maken op basis van een zelf gekozen patroon. Een ‘getextureerd’ beton om een unieke toets te geven aan het interieur.

Mortex Color leent zich zowel tot het versieren van binnenmuren als meubilair. Een motief verkrijg je door bijvoorbeeld een roller met reliëfpatronen te gebruiken, of met behulp van allerlei werktuigen effecten, reliëf of patronen te creëren. Zo wordt het mogelijk om accenten aan te brengen door er pigmenten, aggregaten, marmerpoeders, etc. in te verwerken. Een roest- of metaaleffect? Dat kan door pigmenten te vermengen met metaalpoeders.

Mortex Color is niet echt iets voor beginnelingen, best heb je al wat ervaring met het speciale coatings of doe je een beroep op een vakman. Om die reden biedt Beal ook de opleiding aan in zijn eigen ateliers in Namen. Vaklui die al een basisopleiding achter de rug hebben, kunnen ook de opleiding deco/effect volgen. Vanaf 2014 zal deze opleiding ook toegankelijk zijn voor particulieren. Alle benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Beal en bij bepaalde handelaars.

Nieuw op Batibouw 2014: beton met een motief

Aanbrengen door een vakman (aanbrengen en producten): tussen € 95 en € 145 incl. btw/m²
Doe-het-zelf (enkel producten): tussen € 30 en € 40 incl. btw/m²Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo