Zonwering op het terras

1 juli 2016 Bron: Bouw & Wonen
Zonwering op het terras
Genieten van zomerse lange dagen en zwoele avonden. De inrichting van het terras is een belangrijk onderdeel. Het terras wordt als het verlengde van de woning gezien. Het nieuwe binnen is buiten, dat is de trend. Niet alleen het terrasmeubilair, terrasverwarming en bloempotten zijn belangrijk. Zonwering mag absoluut niet vergeten worden. Want juist hierdoor geniet je optimaal van de buitenlucht zonder last te hebben van de felle of warme zon. De kleur van de zonwering kan heel goed afgestemd worden op de inrichting van het terras. Hierdoor ontstaat er een mooi geheel. Zonwering op het terras kan bovendien ook de woning verkoelen. Vooral ideaal wanneer de tuin op het zuiden ligt.

Het knikarmscherm en uitvalscherm

knikarmscherm en uitvalschermEr zijn verschillende manieren om de zon op het terras te weren. Het knikarmscherm heeft een elegante uitstraling. Dit scherm valt in een cassette. Hierdoor is deze netjes weggewerkt. Er zijn hier twee systemen in te verkrijgen. De drie-buis uitvoering is erg stabiel en geschikt voor breedtes van meer dan 6 meter. De twee-buis uitvoering is geschikt voor kortere breedtes. Een knikarmscherm kan tot 18 meter uit één stuk bestaan. Hiermee zijn de mogelijkheden dus groot. Het uitvalscherm is vooral geschikt voor kleine terrassen, en met name om de woning aan de binnenkant koel te houden.

Altijd schaduw met een parasol

Het voordeel van een parasol is dat deze altijd schaduw biedt, waar de zon ook staat. Goede degelijke parasols zijn prima bestand tegen de wind. Parasols zijn in verschillende afmetingen leverbaar. Het doek kan voorzien worden van een speciale coating. Zo is de parasol beschermd tegen vlekken. In de horeca wordt vaak gebruikt gemaakt van meerdere grote vierkante parasols. Door deze aaneengesloten naast elkaar te plaatsen ontstaat er een groot schaduwterras. Op het eigen terras is het vaak voldoende om één parasol te plaatsen. De parasol is makkelijk in te klappen. Wanneer er een storm op komst is wordt zeker aangeraden de parasol omlaag te halen. Zo wordt schade voorkomen. Zonwering.nl heeft een ruime keuze aan verschillende zonweringen voor het terras. Hier hebben wij dan ook onze inspiratie uit opgehaald.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo