Algemeen

Zomervakantie zorgt voor groter risico op virussen

Het strand, de kroeg, een hotelkamer of de auto; waar u ook bent deze zomer, grote kans dat u de laptop meeneemt. Dit betekent dat het risico op een virus of phishing-aanval aanzienlijk toeneemt, vooral omdat er veelal gewerkt wordt via onbeveiligde draadloze netwerken. Familie en vrienden maken ook gebruik van de laptop, waardoor de controle op de bezochte sites sterk afneemt. Met een aantal eenvoudige voorzorgsmaatregelen vermindert u de kans dat u uw laptop op orde moet brengen, terwijl de rest van de familie geniet van een welverdiende vakantie. Hier zijn vijf tips van BullGuard voor een virusvrije zomer:

1. Geef nooit het wachtwoord van uw computer aan iemand anders. Als er meerdere mensen gebruikmaken van uw computer, maak dan tijdelijke accounts aan met beperkte rechten.

2. Bewaar nooit uw gebruikersnaam of wachtwoord in de buurt van uw computer of op uw computer.

3. Maak online back-ups van belangrijke documenten en foto’s. Als u beveiligingssoftware aanschaft, kies er dan één met online back-upruimte zodat u belangrijke documenten niet kwijt kunt raken.

4. Gebruik alleen beveiligde netwerken waarvoor een wachtwoord vereist is en waarvan u de beheerder kent. Bij onbeveiligde netwerken kan iedereen zien wat u online uitvoert.

5. Controleer of u een actuele en effectieve beveiligingssoftware geïnstalleerd heeft. De software moet beschikken over antivirus, antispam, firewall en anti-phishing. Dit is een goede en eenvoudige investering voor een virusvrije zomer.
Build for Life