Interieur

Zo richt je je kantoor gezellig en persoonlijk in

Zo richt je je kantoor gezellig en persoonlijk in
Wie aan een kantoor denkt, denkt meteen aan een ongezellige ruimte met witte bureaus en felle TL-lampen. Vroeger zagen kantoren er inderdaad doorgaans zo uit, maar vandaag is het de bedoeling dat een kantoor vooral een fijne omgeving is om te vertoeven. Bye bye TL-lampen en ongezellige meubels. In dit artikel lees je hoe je je kantoor gezellig inricht, inclusief een persoonlijke touch.

Creëer sfeer

Op kantoor breng je gemiddeld 8 uur per dag door. Je verkiest dan ook een sfeervolle omgeving om in te vertoeven, niet? Een leuk en gezellig sfeertje scheppen, doe je door het juiste meubilair te kiezen, net als warme verlichting. Er mag ook heus wat kleur in je kantoorruimte zijn. Zo kan je de kale witte muren opvrolijken door ze in een andere kleur te verven of door kleurrijke kunstwerken aan de muren te hangen. Let er wel op dat het geen kakofonie wordt, je moet je immers nog kunnen concentreren. Wil je op een subtielere manier kleur integreren? Dan kan je kiezen voor kleurrijke accessoires, zoals een blauwe fauteuil of een gele vaas met kleurrijke bloemen. Om je productiviteit niet te laden lijden onder al die kleuren, kies je best voor een rode draad door slechts enkele kleuren en patronen te laten terugkomen.

Haal wat groen in je kantoor

Planten horen absoluut thuis in je gloednieuwe kantoor. Ze zijn niet alleen kleurrijk en fijn om naar te kijken, ze zorgen ook voor meer zuurstof en verbeteren de akoestiek in het kantoor. In je nieuwe kantoor mag je dus zeker zijn van de perfecte luchtvochtigheid én een schoon gezuiverde lucht. Wist je dat bloemen en planten ook een kalmerend effect hebben? Natuurelementen associëren we met rust waardoor je stressgevoelens instant dalen. Wie kan dat nu niet gebruiken tijdens een drukke en chaotische dag op kantoor?

Persoonlijke touch

Zit je in een co-working space en heb je van je gloednieuwe kantoor een pareltje gemaakt? Dan wil je ongetwijfeld dat ook de andere mensen in de co-working space zien wie er in zo’n mooi kantoor zit. Een drinkfles met de naam van je bedrijf die op je tafel staat te blinken, zorgt instant voor wat mooie publiciteit. En aan klanten die op visite komen in je nieuwe kantoor - bijvoorbeeld om dossiers te bespreken - kan je pennen met het logo van het bedrijf geven als aandenken. Zo staat niet alleen je hippe kantoor, maar ook je bedrijfsnaam en de geweldige indruk die je gemaakt hebt in hun geheugen gegrift.

Ook interessant