Interieur

Dit mag niet ontbreken in een werkkamer

Dit mag niet ontbreken in een werkkamer
Een fijne werkkamer thuis kan de productiviteit enorm verbeteren. De afgelopen jaren zijn we steeds vaker vanuit huis gaan werken. Eerst omdat het niet anders kon, nu omdat hier ook de voordelen van worden gezien. Je eigen uren indelen en minder reistijd zijn absoluut de moeite waard. Helaas betekent thuiswerken vaak ook dat je sneller in de verleiding komt om andere dingen te doen. Als je over een aparte werkkamer in huis beschikt, zal dit veel minder het geval zijn.

Beschik jij dus over de mogelijkheid om een eigen werkkamer te creëren? Dan is het zeker verstandig om hiermee aan de slag te gaan. Maar waar moet je aan denken? Wat mag absoluut niet ontbreken in jouw werkkamer?

De juiste apparatuur

Ten eerste is het belangrijk dat alle faciliteiten aanwezig zijn om je werk te kunnen doen. Denk hierbij in elk geval aan een laptop of computer, maar ook aan andere apparaten zoals een hp printer. Een printer is een absolute must als je vanuit huis werkt. Handig om zo bepaalde documenten op papier te drukken. Zo kun je dit er gemakkelijker bij pakken. Daarnaast beschikken de meeste printers tegenwoordig ook over andere functies. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om te scannen of te faxen. Dat komt zeker van pas als je iets naar jouw werkgever wil sturen.

Welke printer je nodig hebt, is voor een groot deel afhankelijk van welk werk je doet en wat jouw printgedrag is. Als je voor je werk ontzettend veel moet printen, is het bijvoorbeeld verstandig om op zoek te gaan naar een printer met een goede afdruksnelheid. Een led printer wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in zakelijke settings. Als je dagelijks veel afdrukt, kan dit zeker van pas komen.

Goede isolatie

De bedoeling van een werkkamer is dat je een plek hebt waar je ongestoord kunt werken. Wanneer deze ruimte echter niet op de juiste manier is geïsoleerd, kun je alsnog gestoord worden door geluiden van binnen of buiten. Daarom is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de isolatie van de werkkamer. Dit kan al met de juiste raambekleding en een andere vloer. Probeer voor zoveel mogelijk geluiddempende materialen te kiezen, zodat je zo min mogelijk overlast ervaart.

Een effectief lichtplan

Ga ook eens zitten voor het maken van een lichtplan. Een lichtplan is van essentieel belang om een ruimte op de juiste manier te belichten. Je kunt de productiviteit verhogen door voor beter lichtval te zorgen. Het lichaam is actiever als er voldoende licht is. Met name gedurende de wintermaanden moet er dan ook echt genoeg werkverlichting aanwezig zijn. Dit maakt niet alleen productiever, maar geeft ook meer rust aan de ogen. Probeer het bureau ook altijd in de buurt van een raam te plaatsen, zodat je van zoveel mogelijk natuurlijk daglicht profiteert.

Ook interessant