Verwarming & Sanitair

Waarom kiezen voor infrarood verwarming in je thuiskantoor?

Waarom kiezen voor infrarood verwarming in je thuiskantoor?
Thuis werken in de winter kan erg fijn zijn. Je hoeft ’s ochtend de kou niet in om vervolgens vast te staan in de file. Pak op je gemak een kopje koffie en maak jezelf rustig klaar voor de werkdag. Waarschijnlijk heb je al geïnvesteerd in een comfortabele bureaustoel en goede apparatuur. Maar hoe zit het met de verwarming? Tijdens het werken achter een bureau beweeg je nauwelijks, waardoor je het sneller koud krijgt. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan de verwarming in het thuiskantoor. Verdiep je bijvoorbeeld eens in de voordelen van infrarood heaters! In het onderstaande artikel lees je er meer over.

1. Geniet van gezonde lucht

Conventionele verwarming warmt de lucht op. De lucht voelt hierdoor droog aan en laat stof in de ruimte circuleren. Bij infrarood verwarming is dit allebei niet het geval. De verwarming werkt door middel van infrarood straling. Objecten worden direct verwarmd, waardoor de lucht minder gaat circuleren en er minder stof rondzweeft. Dat is een stuk aangenamer én gezonder.

2. Veroorzaakt geen slaperig gevoel

In een kleine ruimte zoals de werkkamer kan conventionele verwarming een slaperig effect hebben. Je voelt de warme, droge lucht langs je hoofd stromen. Het maakt je duf en vermindert de concentratie. Bij gebruik van een infrarood heater heb je hier minder snel last van. Door de stralingswarmte blijf je zelf lekker warm, maar zal de lucht in het kantoor nog wel aangenaam fris aanvoelen.

3. Stijlvolle toevoeging aan de werkkamer

Tegenwoordig zijn er infrarood panelen verkrijgbaar in veel soorten en stijlen. De vormgeving is strak en compact, waardoor het een stijlvolle toevoeging is. Voor een extra decoratieve waarde kun je eens kijken naar een infrarood paneel met foto opdruk.

4. Zuinig en milieuvriendelijk

Ook niet geheel onbelangrijk: infrarood verwarming is erg zuinig en daarmee beter voor het milieu dan conventionele verwarming. Smart infrarood panelen zijn van een afstandje te bedienen met WiFi. Zodra de werkdag voorbij is, zet je het warmtepaneel uit en verbruik je niet onnodig veel energie. Dat scheelt weer kosten op de energierekening!

5. Geen vervelende geluidjes

Niets is zo vervelend als storende geluiden tijdens het werken. Gelukkig heb je hier bij infrarood verwarming geen last van. De panelen zijn geruisloos en hebben dus geen negatief effect op jouw concentratie.

6. Eenvoudig zelf te monteren

De panelen zijn erg eenvoudig te plaatsen en te installeren. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en je kunt direct genieten van de warmte.