Veranda - Overkappingen

Thuiswerken in eigen tuin? Het kan met deze 6 tips: van overkapping tot internetverbinding!

Thuiswerken in eigen tuin? Het kan met deze 6 tips: van overkapping tot internetverbinding!
Nu het de norm is geworden om vaker vanuit huis te werken, heb je binnenshuis wellicht al een home office gecreëerd. Maar is het op warme dagen geen lekker idee om vanuit de tuin te werken? Je hebt er wat creativiteit voor nodig, maar het is zeker mogelijk – als je déze tips toepast.

Overkapping in de tuin

Als eerst heb je baat bij een overkapping in de tuin als je er gaat thuiswerken. Zo kun je als het heet is buiten zitten. Je bent dan beschermd tegen het warme zonlicht. Kies daarom voor een overkapping, geheel naar eigen stijl. Denk aan een veranda die aan de buitenmuur wordt bevestigd. Of pak nog meer uit, met een tuinhuis met overkapping. Hier kun je dan speciaal je werkplaats aan huis van maken!

Beschut plekje uit de zon

Het is niet zo prettig om tijdens je werkdag de hele tijd in de volle zon te moeten zitten. Bovendien kun je je scherm niet goed zien als de zon erop schijnt. Zorg daarom dus ook dat je beschut zit – zodat je niet verbrandt en zodat je je werk gewoon goed kunt uitvoeren. Ook dit maakt een terrasoverkapping zo noodzakelijk bij buiten werken, waar we het hierboven al over hadden. Met een tuinhuisje kun je trouwens binnen werken met het genot van zicht op je tuin. Als je hier een verwarming in plaatst, kun je dus zelfs in de winter buitenshuis aan de slag.

Goede internetverbinding

Bij een kantoorbaan heb je natuurlijk een goede internetverbinding nodig. Nu is deze verbinding binnenshuis meestal wel in orde, maar buitenshuis kan dit een ander verhaal zijn. Controleer dit goed en denk indien nodig aan een router of andere verbinder in de tuin. Als de verbinding sterk genoeg is, kun je ook gewoon in de tuin je digitale meetings houden. Ideaal!

Elektriciteitspunt

Hoewel je wel even op de batterij van je laptop kunt werken buiten, gaat deze al gauw leeg. Zorg daarom voor een elektriciteitspunt bij je terrasoverkapping, waar je je laptop en andere apparaten aan kunt hangen. Een verlengsnoer is optioneel een tijdelijke oplossing, maar met een elektriciteitspunt bij je bureau kun je nog wel beter uit de voeten.

Bijpassende meubels

Op kantoor is comfortabel en ergonomisch meubilair aanwezig. Dit heb je ook thuis nodig, of je nu binnen in huis of buiten in de tuin werkt. Ga dus niet op een tuinstoel zitten, want zo’n

stoel biedt niet de juiste ondersteuning. Kies liever voor een goede bureaustoel, met een bijbehorend bureau.

Koffiezetapparaat

Drink je veel koffie tijdens je werkdag? Dan is het prettig om niet steeds naar binnen te hoeven lopen voor een vers bakje. Zet gewoon een koffiezetapparaat buiten neer. Zo is het net alsof je echt in een soort kantoor zit – maar dan omringd door groen en rust. Het beste van twee werelden breng je samen!

Ook interessant