Verbouwen

Zelf het dak van het tuinhuis vervangen, Levensduur 20 jaar

Zelf het dak van het tuinhuis vervangen, Levensduur 20 jaar
Wil je het dak van het tuinhuis vervangen, Aqua-pan dakpanplaten – Aquaplan
Wil je deze lente nog het dak van het tuinhuis vervangen en beschik je over een hellend dak? Dan kom je vanzelf bij dakpanplaten uit. We overlopen even waarom. Voor een tuinhuis, carport of garage heb je enkele mogelijke materialen om mee te werken. Dakpanplaten combineren echter een lange levensduur, een visueel mooie uitstraling en de efficiëntste plaatsingswijze.

Je wil zelf het dak van het tuinhuis vervangen, dan zijn dit je opties

Voor een hellend dak van een tuinhuis, maar evengoed van een carport of garage, heb je traditioneel een drietal soorten dakbedekkingen die in overweging worden genomen. Dakpannen, shingles of dakpanplaten.

De belangrijkste reden waarom wel eens voor dakpannen wordt gekozen wanneer het dak van een tuinhuis, carport of garage wordt vervangen is meestal esthetisch. Inderdaad vergeleken met shingles, geven dakpannen een robuustere uitstraling aan je dak. Anderzijds een dak vernieuwen met dakpannen, zij het keramische of betonnen, is voor een tuinhuis of garage een behoorlijk dure optie. En het is ook lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om zelf een dak met dakpannen te bekleden. Het dak van een tuinhuis vervangen wordt met dakpannen dan ook veelal aan een vakman overgelaten.

Omgekeerd is het werken met shingles een stuk eenvoudiger. Het gaat om licht materiaal. Het zijn smalle en dunne panelen bitumen of roofing die je over elkaar heen schuift. Shingles hebben echter een beperktere levensduur vergeleken met dakpanplaten en dakpannen. Daarnaast bieden ze mossen een makkelijkere hechtingsbodem waardoor je regelmatig het nodige onderhoud zal dienen te verrichten. Shingles kunnen je tuinhuis een mooie uitstraling geven, ze zijn echter een goedkopere oplossing dan dakpanplaten wat betekent dat je ze sneller zal moeten vervangen.

De kenmerken van dakpannen en shingles geven het zelf aan. Ga je het dak van het tuinhuis vervangen, dan zijn metalen dakpanplaten de verstandigste keuze. Dakpanplaten combineren een visueel aantrekkelijk uitzicht van pannen met een makkelijke plaatsingswijze en een lange levensduur. Het beste van de karakteristieken van de andere materialen wordt gecombineerd in dakpanplaten, zonder de nadelen. En ze zijn alom beschikbaar in de DHZ winkels.

Metalen dakpanplaten, zoals het Aqua-pan assortiment, zijn gemaakt van staal met een ZinkAlu legering. Door gebruik te maken van deze legering wordt een passieve bescherming (zink) gecombineerd met een actieve bescherming (aluminium). Blank staal wordt beschermd door een zinklaag, en om te vermijden dat deze zink laag zou aangetast worden en na verloop van jaren zou wegspoelen door water, wordt er een aluminium bescherming aan toegevoegd die de zinklaag beschermt. Wil je het dak van het tuinhuis vervangen, dan ben je met Aqua-pan dakpanplaten verzekerd van een levensduur van minimaal 20 jaar.

foto Aqua-pan dakpanplaten, wil je het dak van het tuinhuis vervangen - Aquaplan
Wil je het dak van het tuinhuis vervangen, Aqua-pan dakpanplaten – Aquaplan

Dakpanplaten plaatsen, zo ga je te werk

Dakpanplaten kunnen toegepast worden op hellende daken vanaf een hellingsgraad al van 10°. Je kan van elk type dakpanplaten online perfect uitrekenen welke hoeveelheden dakpanplaten je nodig hebt in jouw project. Met Aqua-pan dakpanplaten leg je meerdere dakpannen in één keer, tot 5 pannen in de breedte en 7 pannen in de hoogte. Zonder gebruik te hoeven maken van zwaar materiaal en zonder dat je breekwerken hoeft te verrichten. Wil je het dak van het tuinhuis vervangen, van je carport of je garage, dan hoef je zelfs de oude dakbedekking niet te verwijderen. Je kan ze perfect behouden en gebruiken als onderlaag.

Snij- of knipwerk is bij dakpanplaten ook niet vereist. Je kan immers zowel in de hoogte als de breedte dakpanplaten met elkaar laten overlappen. Het systeem is specifiek ontworpen om de meest vlotte plaatsing te faciliteren. In een mum van tijd heb je een waterdicht, slijtbestendig en windvast nieuw dak.

Wil je het dak van het tuinhuis vervangen, overweeg dan zeker dakpanplaten. Je hebt ze in uiteenlopende kleuren, met een klassieke uitstraling en een moderne look. Je vindt ze in deze winkels.