ZZP'ers in de bouw krijgen betaalbaar alternatief AOV

  NL   1 augustus 2018 Bron: Buzzpress
ZZP'ers in de bouw krijgen betaalbaar alternatief AOV
SharePeople is een jaar geleden gelanceerd als alternatief voor verzekeren, met name voor de online georiŽnteerde zzp'er. Na een pilot met Zelfstandigen Bouw en enkele productaanpassingen komt SharePeople nu ook met een oplossing voor de duizenden zzp-ers in de bouw. Want voor hen is een standaard AOV onbetaalbaar geworden.

Met name in de bouw is de behoefte aan een beter alternatief voor de Arbeidsongeschiktheidsverzekering enorm. Niet alleen is de AOV voor veel mensen met een zwaar beroep onbetaalbaar, ook is zo'n verzekering vaak hopeloos ingewikkeld, zijn er allerlei restricties en worden veel ondernemers -met name in de bouw- uit de verzekering gezet nog voordat ze met pensioen gaan. "Veel ZZP-ers in bouw hebben dan ook niets geregeld en dat is eigenlijk onverantwoord", aldus Cosmas Blaauw van SharePeople Crowdsurance.

Grote behoefte blijkt uit pilot

Uit de pilot die SharePeople in samenwerking met Zelfstandigen Bouw in mei en juni deed bleek dat er een grote behoefte is aan deze betaalbare vorm van een arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Maar, omdat crowdsurance iets nieuws is, is er ook meer uitleg nodig. Bijvoorbeeld: "Wat maakt het anders dan een verzekering of broodfonds?" of "Waarom is het bedrag dat ik betaal bij SharePeople maandelijks anders?" De feedback uit die pilot is gebruikt om per 1 augustus te komen tot een nieuw product: SharePeople ZZP-bouw.

Betaalbaar alternatief

SharePeople ZZP-bouw is een arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor 2 jaar, met een wachttijd van 2 maanden. Bij ziekte krijgt men Ä 2000 netto. Hiervoor betaalt de verzekerde een variabel maandbedrag tussen de Ä 0 en (maximaal) Ä 125. Is er niemand ziek dan betaal je slechts de gebruikskosten (Ä 120/jaar). Bij een ziektepercentage van 2% is men bij SharePeople ZZP-bouw Ä 40 / maand kwijt. Dat is -voor een 45-jarige timmerman- zo'n 4x goedkoper dan een vergelijkbare AOV voor 2 jaar. In de praktijk verwacht SharePeople dat de kosten nůg lager zullen uitpakken. Dat komt volgens Blaauw omdat crowdsurance veel lagere overheadskosten heeft dan verzekeren.

Meer informatie op www.sharepeople.nl/zzp-bouw

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo